Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τα Συνδικάτα Βοιωτίας στο πλευρό των Ναυτεργατών



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ –
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ



Καταγγέλλουμε την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών από την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά, τυφλό όργανο της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Μετά τους εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς, τους κατοίκους του Αιγινίου, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τους αγρότες ανά την Ελλάδα, ήρθε η σειρά των ναυτεργατών.


Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, όπως όλες οι προηγούμενες είναι ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων, των ανέργων, συνολικά του λαού. Δεν έχει αφήσει ούτε ένα κομμάτι του λαού που να μην το τσακίσει, προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, γιατί θέλει να μας στείλει ζωντανούς στην κόλαση.

Οι πολιτικοί υπάλληλοι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων έχουν όμως ένα πλεονέκτημα. Μπορούν και τσακίζουν όποιο λαϊκό στρώμα αντιδρά δίκαια στα μέτρα, επειδή δε βρίσκουν απέναντι τους ολόκληρο το λαό.

Αυτή είναι η υποχρέωση και η ευθύνη και του τελευταίου εργαζόμενου. Να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, να σταθεί στο πλευρό του διπλανού εργαζόμενου που αγωνίζεται, γιατί αύριο θα είναι στη θέση του ο ίδιος. Να βγάλει από τη μέση τις συμβιβασμένες ηγεσίες των εργοδοτικών συνδικαλιστών που του έχουν κάτσει στο σβέρκο.

Οι ναυτεργάτες δεν παλεύουν απλά γιατί είναι απλήρωτοι. Παλεύουν ενάντια σε ένα  νομοσχέδιο – παραγγελία των εφοπλιστών, που ξεπουλάει λιμάνια, καταργεί δρομολόγια, απομονώνει νησιά ολόκληρα από την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτά τα κρύβουν τα κανάλια των μονοπωλίων, γιατί οι ιδιοκτήτες τους έχουν δεσμούς αίματος με τους εφοπλιστές.

Στο πλευρό τους πρέπει να σταθεί κάθε εργαζόμενος.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο