Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας»


Πριν την κρίση εργαζόταν ως οικοδόμος-Σήμερα για να ζήσει την οικογένειά του ψάχνει στα σκουπίδια-Η δραματική ιστορία του 56χρονου Δημήτρη κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του Reuters.


 «Ο 56χρονος Δημήτρης είναι ένας από τους λίγους Έλληνες που αψήφησε τα κοινωνικά ταμπού, επιλέγοντας να κάνει μία δουλειά που συνήθως κάνουν μόνο οι λαθρομετανάστες», αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο φιλοξενεί την συγκλονιστική ιστορία του 56χρονου.


Οικοδόμος για 42 χρόνια, ο κ. Δημήτρης έμεινε άνεργος λόγω της «χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών».

Ωστόσο, δεν τα παράτησε και προκειμένου να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του έγινε ρακοσυλλέκτης.

Ο 56χρονος μάλιστα δεν διστάζει να δηλώσει περήφανος για την νέα του δουλειά, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «πληρώνει καλά».

«Στην αρχή κάλυπτα το πρόσωπό μου, με κουκούλα ή μαντήλι. Δεν ήθελα να με αναγνωρίζουν οι άνθρωποι. Ντρεπόμουν», λέει ο ίδιος, μην θέλοντας να αποκαλύψει το επίθετό του, καθώς το «εμπόριο απορριμάτων» γίνεται ανεπίσημα και φυσικά χωρίς την τήρηση φορολογικών βιβλίων.

«Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά τελικά μπήκα στο πνεύμα. Τι άλλο να κάνεις όταν δεν υπάρχει δουλειά;», εξομολογείται ο κ. Δημήτρης.

Λέει επίσης ότι οι γείτονές του δεν τον αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, ίσα – ίσα που του λένε και μπράβο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν μαζεύει απλώς μέταλλα, πλαστικά και χαρτιά, όπως κάνουν οι ξένοι με τα καρότσια των σούπερ μάρκετ. Εκείνος «συχνάζει» στα ακριβά προάστια της Αθήνας, όπου τα σκουπίδια κρύβουν πολλές φορές «μικρούς θησαυρούς».

Τα προς το ζην βγαίνουν, όμως ο κ. Δημήτρης δεν παύει να ανησυχεί για τα δυο του παιδιά. Ο γιος του είναι 26 ετών και άνεργος, ενώ η κόρη του είναι στην εφηβεία.

Καταλήγοντας, δίνει το δικό του μήνυμα για την κρίση που βιώνει η Ελλάδα: «Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, αλλά μπορούμε ακόμη να προσπαθήσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς».


olympia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο