Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το μανιφέστο του μυστικού δείπνου στην "γιάφκα" του Intercontinental


Όλα τα πρόσωπα που έδωσαν το παρών

Την συνειδητή πολιτική επιλογή τους να υπερασπιστούν το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη , ως αναγκαίο όρο και παράγοντα σταθερότητας για την δημοκρατική πορεία της χώρας , κατέθεσαν σε συνάντηση τους νυν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , στελέχη της αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων.

Τα parapolitika.gr παρουσιάζουν αποκλειστικά το προσχέδιο του μανιφέστο, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Τα στελέχη αυτά, με αίσθημα ευθύνης, όπως τονίζουν, "ενώνουν" τις αγωνίες τους για την πορεία και την τύχη της χώρας και τον ιστορικό ρόλο ΠΑΣΟΚ , σε μια κοινή προσπάθεια με στόχο την κατάθεση πολιτικών θέσεων και προτάσεων που επιχειρούν να απαντήσουν στην υπέρβαση της κρίσης και στη νέα μετά το μνημόνιο Ελλάδα.


OΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ:

"Σήμερα η πορεία συνεχίζει να είναι δύσκολη. Η κοινωνία έχει υποστεί μεγάλες θυσίες , τα κοινωνικά δικαιώματα έχουν υποχωρήσει και η λειτουργία των θεσμών δοκιμάζεται. Η νομοθέτηση της κυβέρνησης μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Όσοι επένδυσαν προεκλογικά στο λαϊκισμό βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα . Η ΝΔ αναγκάζεται να εφευρίσκει καθημερινά επικοινωνιακά τεχνάσματα και ο ΣΥΡΙΖΑ να διαγράφει διαφορετικούς κύκλους θέσεων και απόψεων .

Η κατάσταση στην οικονομία είναι οριακή και η κοινωνία δεν αντέχει σε συνθήκες αυξημένης ανεργίας και μετά από μια πενταετή ύφεση νέα μέτρα.

Οφείλουμε να συνεισφέρουμε στην διαμόρφωση των όρων και των επιλογών για την υπέρβαση της κρίσης και στα θεμέλια για ένα σύγχρονο κράτος χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος .

- θέλουμε το ΠΑΣΟΚ ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα , ένα κόμμα που θα υπερασπίσει ξανά τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και με τα σοσιαλιστικά ευρωπαϊκά κόμματα. Νέα αντίληψη για την Ευρώπη του σεβασμού απέναντι στον συμβιβασμό της λιτότητας του νεοφιλελευθερισμού,
- Δεν χάσαμε την ψυχή μας ως παράταξη . Αναγνωρίζουμε ότι έγιναν λάθη. Όμως , το 2009 παραλάβαμε το κράτος, με ιστορικά υψηλά ελλείμματα και τεράστιο χρέος. Αναλάβαμε μόνοι μας την μεγαλύτερη ευθύνη της νεώτερης ελληνικής ιστορίας .Το να μη ζήσει η χώρα την άτακτη χρεοκοπία , σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον, αρνητικό, νεοφιλελεύθερο όπου ο συντηρητισμός οδήγησε στο να τιμωρηθούν λαοί αντί να ελεγχθουν οι αγορές. Η τότε άρνηση και η υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας από τη ΝΔ και την ανεύθυνη αριστερά στοιχίζει οικονομικά και δημοσιονομικά ακόμη και σήμερα.
- Απέναντι σε αυτήν την ιστορική οικονομική , πολιτική και πολιτισμική κρίση της χώρας το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009 - 2011 προώθησε και υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές .
- Σήμερα το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σε μια τρικομματική κυβέρνηση γιατί είναι απαραίτητη η σταθερότητα για να βγούμε από αυτήν την εθνική περιπέτεια. Χρειάζεται όμως εθνικό σχέδιο και στρατηγική . Η στήριξη μας στην κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι ούτε πολιτικά ουδέτερη ούτε χωρίς ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές.
- Η χώρα πρέπει να κάνει ασφαλή βήματα εξόδου από την κρίση και εμείς γι αυτό πρέπει να πούμε μόνο αλήθειες. Και εδω τα ζητήματα είναι εξόχως πολιτικά. Καταθέτουμε πρόταση για τις δομικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα , τις αλλαγές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος γιατί αν η χώρα δεν θωρακίσει θεσμούς κανένα νέο παραγωγικό πρότυπο δεν θα μπορέσει να αναπνεύσει.
- Θα πούμε μόνο αλήθειες. Ούτε η ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας , ούτε η οφειλόμενη προστασία των πιο αδύναμων , ούτε το νέο οργανωμένο κράτος και το νέο παραγωγικό πρότυπο , μπορούν να υποστηριχθούν ανέξοδα με ευχές και αυταπάτες. Χρειαζόμαστε εθνική προσπάθεια και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και χρειαζόμαστε σχέδιο για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

- Το συνέδριο μας πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για την παράταξη και για αυτό η συμμέτοχη μας οφείλει να είναι πολιτική και όχι οργανωτίστικη υπηρετώντας μηχανισμούς. Όλοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες του συνεδρίου και να χτίσουμε τις πολιτικές που θέλουμε να υπηρετήσουμε"


Στην συνάντηση αυτή, συμμετείχαν:

Οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραϊτης, Σωκράτης Ξυνίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Γιάννης Δριβελέγκας, Θεοδώρα Τζάκρη, Μανώλης Όθωνας, Βασίλης Γκεγκέρογλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και ακόμη οι πρώην βουλευτές Αφροδίτη Παπαθαναση, Ανδρέας Μακρυπίδης, Παντελής Ασπραδάκης, Ηλίας Καρανίκας, Μαρία Θεοχάρη, Νίκος Τσώνης, Λίτσα Κουρουπάκη και πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Πρίντζης.

του Γιώργου Κατσίγιαννη


www.parapolitika.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο