Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Εργα υποδομών ύψους 58 εκατ. στη Βοιωτία


Οδικά και άλλα έργα υποδομών ύψους 58 εκατ. ευρώ ανήγγειλε για τη Βοιωτία ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλ.Περγαντάς. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:
* Ο μεγάλος οδικός άξονας της νότιας πλευράς «Θίσβη-Κανάβαρι», έργο-γέφυρα του ΕΣΠΑ, που μετά την επαναδημοπράτησή του και την υπογραφή νέας σύμβασης, το Μάρτιο του 2012, προχωρεί ολοταχώς.


* Η τμηματική αναβάθμιση του δρόμου «Θήβα-Λιβαδειά» με διαπλάτυνση τμήματος και κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στα Βάγια, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

* Η βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου με εκτεταμένες παρεμβάσεις κατά τμήματα, όπως στον περιφερειακό της Λιβαδειάς.

* Η κατασκευή του δρόμου Νεοχωράκι-Τανάγρα, καθώς και η εξέλιξη πολύ σημαντικών μελετών, όπως των δρόμων προς τα Δερβενοχώρια, του κόμβου Μουρικίου-Θήβα-Κανάβαρι, της ανατολικής παράκαμψης Θηβών, της παράκαμψης Αλιάρτου και Διστόμου-Οσίου Λουκά.

Στόχος είναι η ωρίμανση των έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Βοιωτίας, με προτεραιότητα τον οδικό άξονα Θήβα-Λιβαδειά.

* Παράλληλα, με διαρκείς παρεμβάσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, χρηματοδοτείται με 11.205.000 ευρώ το έργο «Αρδευτικά Δίκτυα Λιβαδειάς, Α' Φάση», που δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2013.

Επιπλέον, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται έργα πολιτισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής μέριμνας όπως:

* Η επανέκθεση των προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων Θήβας. Η υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρακίου και Ελαιώνα του Δήμου Θήβας, με τροφοδότηση και διύλιση νερού από το Μόρνο.

* Η κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων της ΔΕΠΟΔΑ Θήβας.

* Η κατασκευή του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης στο Δήλεσι, που εντάχθηκε το 2012.

Κ. Κ.


ΠΗΓΗ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο