Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ»


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

«Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ. ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΞ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...»



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Στο επερχόμενο προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, έχει εντάξει άσχετη ρύθμιση για το δικαίωμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου να έχει δικαιοδοσία αναψηλάφισης απόφασης ελληνικών δικαστηρίων για αστική υπόθεση.

Όπως γράφει επί λέξει ο δημοσιογράφος Μενέλαος Τασιόπουλος στην εφημερίδα «Δημοκρατία»:

«Η ρύθμιση Ρουπακιώτη επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο στην περίφημη «Τουρκική Ένωση Θράκης», που τελεί στην παρούσα φάση υπό αναστολή λειτουργίας, αφού κατόπιν προσφυγής στην ελληνική Δικαιοσύνη του νομάρχη Ξάνθης, η υπόθεση έχει εκδικαστεί μέχρι του επιπέδου του Αρείου Πάγου, να ασκήσει αναίρεση στο ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο για να δικαιωθεί.

Ήδη το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει δείξει της προθέσεις του, χωρίς όμως –μέχρι να περάσει η ρύθμιση Ρουπακιώτη από το Κοινοβούλιο- να είναι υποχρεωτική η εκτέλεση της απόφασης στην Ελλάδα».

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο:

«Με αυτό τον τρόπο  ο Ρουπακιώτης επιτρέπει στην Άγκυρα να θεσμοποιήσει τις διεκδικήσεις της εντός της ελληνικής επικράτειας για συγκρότηση τουρκικών και όχι μουσουλμανικών μειονοτήτων στη Θράκη καταρχάς και στη συνέχεια, αν παρακολουθήσουμε και τις προχθεσινές διακηρύξεις Νταβούτογλου στην Ισλαμική Συνδιάσκεψη και στα Δωδεκάνησα.

Επίσης «ανοίγει» η κερκόπορτα σε οργανώσεις τάχα Σλαβομακεδόνων, όπως το «Ουράνιο Τόξο», αλλά και Τσάμηδων αν ισχυροποιήσουν μέσω Ευρώπης τις διεκδικήσεις τους στα εδάφη και στις περιουσίες των Ελλήνων, προωθώντας την πολυδιάσπαση και «καντονοποίηση» της χώρας».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε τον κ.Ρουπακιώτη να αποσύρει την τροπολογία. Ζητάμε επιπλέον τις παρεμβάσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου. Αν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει...»



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο