Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Συνεχίζεται η γενοκτονία στο Ιράκ. Μετά τους Χριστιανούς, οι Σιίτες. Υπο το βλέμμα των “απελευθερωτών” της Δυσης που είναι αποκλειστικα υπεύθυνοι.

50 νεκροί και 140 τραυματίες έπειτα από επιθέσεις που σημειώθηκαν σε σιιτικές περιοχές Πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν σήμερα Σάββατο σε μια σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σε κυρίως σιιτικές περιοχές στη Βαγδάτη, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Σημειώθηκαν εννιά
εκρήξεις με στόχο αγορές και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, δήλωσαν οι πηγές αυτές. Οι βομβιστικές επιθέσεις, που φαίνεται πως ήταν συντονισμένες, ήταν παρόμοιες με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη την Τρίτη και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο στο Ιράκ από τις αρχές του 2013, με περισσότερους από 1.000 νεκρούς τον Ιούλιο, που ήταν ο υψηλότερος μηνιαίος απολογισμός από το 2008, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Σουνίτες ισλαμιστές μαχητές ανακτούν ορμή στην εξέγερσή τους ενάντια στην κυβέρνηση, της οποίας ηγούνται σιίτες, και έχουν ενθαρρυνθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη γειτονική Συρία που έχει αναζωπυρώσει τις εντάσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Εκτός από τη Βαγδάτη, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πόλη Τουζ Χουρμάτο, 170 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και τραυματίζοντας 45, δήλωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Η Τουζ Χουρμάτο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα βίαιη περιοχή στην οποία διεκδικούν τη δικαιοδοσία τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και το αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο βομβιστής προσπαθούσε να φθάσει στα τοπικά γραφεία ενός κουρδικού κόμματος, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στο κτίριο λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας στην περιοχή, δήλωσε αστυνομική πηγή.

olympia

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο