Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στα λεωφορεία, είμαστε μάρτυρες της ανθρώπινης ανέχειας, και πολλών παθογενειών.

«Εμείς σαν etheldrivers προειδοποιούμε ότι  θα υπάρξει νεκρός!

Και πάλι… μακάρι να βγούμε ψεύτες  αλλά ξέρετε κάτι;

Αυτοί που θα σέρνονται στα δικαστήρια  και θα τους στήνουν οι δημοσιογράφοι  στα παράθυρα των καναλιών  δεν θα είναι άλλοι εκτός από τον οδηγό και τους ελεγκτές…»

Είναι τα λόγια των εργαζομένων που προειδοποιούσαν ότι  θα υπάρξει νεκρός, και απ΄ότι φαίνεται δεν έπεσαν έξω.

Ένα παιδί δεκαοχτώ ετών "πήδηξε" από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο, ένα εισιτήριο που στοιχίζει 1,40.


-Το λεωφορείο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας, και το προσωπικό της κίνησης είναι ένα κομμάτι της, που ο κάθε ένας κουβαλάει τον δικό του πόνο. Ο οδηγός του λεωφορείου είτε ΚΤΕΛ, ΕΘΕΛ, ΟΑΣΘ, δεν μπορεί να απέχει από τον ανθρώπινο πόνο, που συναντά κάθε μέρα με τις αληθινές ιστορίες που τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφώσει ένα διαφορετικό τοπίο, καθώς αυτό το μέσο αντανακλά την πραγματικότητα της κοινωνίας με τα θετικά και τα αρνητικά της.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στα λεωφορεία, είμαστε μάρτυρες κάθε μέρα της ανθρώπινης ανέχειας, του άδειου πορτοφολιού, της ανάγκης της μετακίνησης, του πόνου αλλά και της εξυπνάδας κάποιον πολιτών, που θεωρούν εξυπνάδα και σκαρφίζονται χαζές δικαιολογίες για να γλιτώσουν ένα εισιτήριο.

Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν στην τσέπη τους εισιτήρια και τα δίνουν σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα, και μπορούν να καταλάβουν αυτόν που δεν έχει, με αυτόν που δεν θέλει να πληρώσει.

Φυσικά υπάρχουν και οι εργαζόμενοι που έχουν έλλειψη επαγγελματισμού, και χάνουν την ψυχραιμία τους η, έχουν το σύνδρομο της "εξουσίας", που είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα.

Πιστεύω η κρίση ανέδειξε περισσότερο τον χαρακτήρα των ανθρώπων: Αν κάποιος ήταν κακός, έγινε πιο κακός, και ο καλός καλύτερος.

Φταίμε όλοι.

Με προβληματίζει το γεγονός που λειτουργούν κάποιοι Έλληνες στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις, που θεωρούν ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να σου παρέχουν με το στανιό κάτι - ενώ κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν υποχρεώσεις, παρά µόνο δικαιώματα.


Με ενοχλούν τα κινήματα των Μπαχαλάκιδων, ο "Τζάμπας ζει" και δεν πληρώνει γιατί έτσι γουστάρει να ζει σε βάρος του άλλου. Με ενοχλεί το βρόμικο "πολιτικό" παιχνίδι κάποιων, που εκμεταλλεύονται τέτοια γεγονότα για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους, μη έχοντας πρόβλημα να δημιουργούν συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας.

Με ενοχλεί που ο Ελληνάρας παρκάρει το αυτοκίνητό του σε σημεία που περνούν λεωφορεία, και εξ΄αιτίας του προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και ασυνέπεια των δρομολογίων. Με ενοχλεί που πάω καθυστερημένος στην επόμενη στάση, και ακούω τα μπινελίκια άλλου Ελληναρά που νομίζει ότι κινούμαι στο Λονδίνο, και εκτελώ δρομολόγιο ακριβείας συντονισμένος με το ρολόι του Βig Βen. Με ενοχλεί ο κακός συνάδερφος. Με ενοχλεί που ο άπορος δεν έχει μια κάρτα από την πρόνοια να ταξιδεύει δωρεάν.  Με ενοχλεί ο Ελληνάρας που ταξιδεύει πέντε λεπτά και μόλις κατέβει κάνει δώρο το εισιτήριο σε κάποιον άγνωστο, νομίζοντας ότι κάνει φιλανθρωπία.Με ενοχλεί που ένας νέος άνθρωπος έχασε την Ζωή του για 1.40.

Η Ελλάδα θα βγει κάποτε από την κρίση, Δεν ξέρω κατά πόσο οι Έλληνες θα καταλάβουν ότι όπως στρώνουν θα κοιμούνται.

Νίκος Χατζηδούρος



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο