Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Είναι οι Ελληνες δειλοί; Απάντηση στο άρθρο του Greg Palast στον Observer

Στο βίαια επιθετικό και αποκαλυπτικό άρθρο του στη μεγάλη Βρετανική εφημερίδα Observer, ο Greg Palast, πολυδιαβασμένος συγγραφέας, οικονομικός αναλυτής και προσκείμενος στον Λευκό Οίκο, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας χαρακτηρίζει «δειλούς που έχουμε σκύψει το κεφάλι στην τρόικα και δεχόμαστε στην ουσία αδιαμαρτύρητα την κατάληψη της χώρας από το Τέταρτο Ράϊχ με το εγκληματικό ευρώ».( βλ. διπλανή στήλη).
katsanevasΜας καλεί να υψώσουμε μια διαφορετική φωνή στην Ελλάδα και «να φύγουμε από την ευρωζώνη που λειτουργεί ως σκηνή εγκλήματος». Δυστυχώς οι Έλληνες έχουν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους  όπως δεν έκαναν οι Αργεντίνοι…..Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί”, μας πετά κατάμουτρα ο Πάλαστ. «Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [ ! ]. Δεν υπάρχουν φωνές φωνή κατά του ευρώ. Υπήρχε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον έχει υποκύψει πλήρως. Χρειάζεστε μια διαφορετική φωνή».
«Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να είστε μέλος της. Το να θέλεις να μείνεις στην Ευρωζώνη είναι σαν να θέλεις να μείνεις σε μια κοινότητα λεπρών… Το ευρώ είναι το Τέταρτο Ράιχ”. Η σημερινή οικονομική πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη της χώρας και το ΔΝΤ λανθασμένα συμπορεύεται με αυτή την πολιτική».
Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι επιταγές του ΔΝΤ και της τρόικα προς την Ελλάδα είναι παρόμοιες με αυτές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης”.
“Τα παραδείγματα χωρών της λατινικής Αμερικής μας δείχνουν πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και την ενέργεια. Αν τα πουλήσει θα αναγκαστεί να τα αγοράζει από αμερικανικές ή γερμανικές εταιρίες” αναφέρει ο ίδιος ο οποίος επιτίθεται ανελέητα στην Ε.Ε και καλεί τη χώρα μας να εγκαταλείψει άμεσα την εγκληματική Ευρωζώνη.
Εμείς τι να προσθέσουμε σε έναν τέτοιο λίβελο κατά της «Συμμορίας του Ευρώ» που με τη χλαίνη  του Τέταρτου Ράϊχ λυμαίνεται τη χώρα μας περισσότερο αποτελεσματικά απ’ ότι στο παρελθόν τα γερμανικά Πάντσερ του Αδόλφου Χίτλερ. Πιο συγκλονιστική είναι η ευθεία κατηγορία-ύβρις που μας απευθύνει ο Πάλαστ, ότι ο ελληνικός λαός είναι δειλός, παρ’ όλο που αυτό δεν το έχει δείξει η μέχρι σήμερα ιστορική μας διαδρομή.
Γεγονός είναι ότι, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση από το βομβαρδισμό της διεστραμμένης παραπληροφόρησης  που υφίσταται καθημερινά από τα κεντρικά μιντιακά μέσα που έχουν αλωθεί από τους εισβολείς και είναι πιο αποτελεσματικά από τα γερμανικά τάνκς και τα στούκας του παρελθόντος. Στο πλευρό τους, αρωγός είναι όλη η αντιπολίτευση που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ενάντια στο μνημόνιο, αλλά θεωρεί ταμπού το ευρώ ! Και παίζει το παιχνίδι των εισβολέων, απορροφώντας ως αμορτισέρ τη λαϊκή αγανάκτηση και απελπισία, αλλά καθυποτάσσοντας μας στη μεθοδευμένη  εγκληματική πολιτική άλωσης της χώρας από τον καταστροφικό συνδυασμό της ακραίας λιτότητας με το υπερτιμημένο ευρωμάρκο. Αν το έψαχνε περισσότερο ο Πάλαστ, πολύ φοβάμαι ότι εκτός από δειλούς μπορεί και να μας αποκαλούσε επίσης και ανόητους, αφού ανεχόμαστε τέτοια κυβέρνηση και τέτοια αντιπολίτευση.
Ελπίζω και εύχομαι ότι σύντομα θα αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Και θα αποβάλλουμε σαν λαός το τετράπτυχο  της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, «τη σύγχυση, το φόβο, την ανοσία και την ανοησία». Αυτό το μεταμοντέρνο υπερόπλο των εισβολέων με το οποίο μας καθυποτάσσουν οι σύγχρονοι Γκέμπελς. Και θα διαψεύσουμε το φίλο μας τον Πάλαστ, ο οποίος καλά κάνει και μας τα λέει έτσι χοντρά. Αφού μόνο έτσι μπορεί να ζωντανέψει το ελληνικό φιλότιμο και να ανατείλει η μάχιμη ελπίδα που έχει αποδράσει από τη χώρα.
Γιατί η ελευθερία και η προκοπή δε χαρίζονται. Κερδίζονται.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο