Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ο 902 πωλήθηκε στην κυπριακή εταιρεία "A-Orizon media LTD"

Νομίζω, ότι το ΚΚΕ οφείλει μια σαφή ενημέρωση για την πώληση του 902, πρώτα απ΄όλα στον κόσμο της Αριστεράς.


ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ 902


Όλως περιέργως, σε κείμενο του 902.gr, που καταφέρεται εναντίον ενός δημοσιεύματος των «Νέων», που αφορά γενικά τις επιχειρήσεις τουΚΚΕ, το ΚΚΕ, έρχεται να «ανακοινώσει» ότι ο Ραδιοτηλεοπτικός 902 πουλήθηκε στην αγνώστων στοιχείων κυπριακή εταιρία «Α- ΟRIZON MEDIA LTD».

Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο παράδοξος και αδόκιμος τρόπος που επελέγη για να δημοσιοποιηθεί η εταιρία – και μόνο αυτή – στην οποία πωλήθηκε ο 902, για την οποία δεν παρατίθεται κανένα άλλο στοιχείο παρά μόνο, ότι όλως τυχαίως, έχει έδρα την Κύπρο.

Το εντυπωσιακότερο είναι, ότι και μετά από αυτή την περίεργη δημοσιοποίηση, το σκοτάδι σχετικά με τα χέρια στα οποία κατευθύνθηκε ο Ραδιοτηλεοπτικός 902 γίνεται πιο πυκνό και τα ερωτηματικά, μάλλον, μεγαλύτερα.

Νομίζω, ότι το ΚΚΕ οφείλει μια σαφή ενημέρωση για την πώληση του 902, πρώτα απ΄όλα στον κόσμο της Αριστεράς.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΝΤΖΑΣ

Διαβάστε στη συνέχεια, ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στον 902.gr, μέσα στο οποίο περιέχεται και η πληροφορία για την πώληση του Ραδιοτηλεοπτικού 902 στην κυπριακή εταιρία «Α-ΟRIZON MEDIA LTD»:

"ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 902"

Επειδή πολύ λόγος έγινε τελευταία για την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής» και ιδιαίτερα από ορισμένους, που άλλα έχουν κατά νου - δεν λυπούνται δηλαδή για την πώληση - θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Το ΚΚΕ, ήδη πριν ένα χρόνο, είχε ενημερώσει επίσημα για τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, του «902», μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι της πώλησης, όπως επίσης ότι αυτό που έχει πρωταρχική σημασία ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία και γι αυτό προχωρήσαμε στην πώληση. Επίσης τονίσαμε ότι η πώληση αφορά υποδομές και μηχανήματα της εταιρίας.
Απέναντι στον κίνδυνο λοιπόν να κλείσει ο σταθμός, επιλέξαμε την πώληση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους και τα Ταμεία.

Όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Η ΓΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ. Αυτή η διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί, αυτή και τηρήθηκε. Φυσικά, στα πλαίσια του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος, οι αγοραπωλησίες γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους που απορρέουν από αυτό το σύστημα.

Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία. Δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι που πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι' αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά - του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ.

Στο ΕΣΡ δίνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρίας. Τα θέματα της μεταβίβασης και γενικότερα, ελέγχονται με βάση τους νόμους και προφανώς αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Όλα τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται, προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές.
Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η πώληση γίνεται για να ικανοποιηθούν πρώτα από όλα οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να τηρηθεί αυτό προχωράμε σε συμφωνία με τους εργαζόμενους και ό,τι γίνει, θα γίνει σε συμφωνία μαζί τους.

Κατά συνέπεια, στην περίπτωση του «902» ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιου είδους μεταβιβάσεις. Εξάλλου αγοραπωλησίες, αλλαγές σε μετοχικές συνθέσεις εταιριών έχουν γίνει και είναι αρκετές και σε άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, πανελλαδικούς και περιφερειακούς. Ας ψάξουν αλλού λοιπόν, για τα περί «τήρησης των νόμων». Εξάλλου είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν τους νόμους και οι πρώτοι, πολλάκις, που τους παραβιάζουν. Να κοιτάνε ορισμένοι καλύτερα τα του οίκου τους.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

iskra.gr/

alfavita


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο