Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Έλληνας ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που πραγματοποίησε πτήση

Σε μία σημαντικότατη ανακάλυψη για την Ελληνική ιστορία οδήγησε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Μπιλγκί στην Κωνσταντινούπολη: σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης ένας Έλληνας από την Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που πραγματοποίησε πτήση μεγάλης απόστασης κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα.

Η εν λόγω ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από τον τούρκο Ιστορικό Sinan Cetin, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί. Έως τις ημέρες μας, οι τούρκοι θεωρούσαν ότι ο «Hezarfen Ahmed Celebi» ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε πτήση. Για τους Τούρκους θεωρείται εθνικός ήρωας και μέχρι σήμερα πολλοί ιστορικοί είχαν θεωρήσει ο πρώτος «ιπτάμενος άνθρωπος» ήταν τουρκικής εθνικότητας και μουσουλμάνος.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα ευρήματα του Sinan Cetin, ο Hezarfen Ahmed Celebi δεν ήταν Τούρκος αλλά Έλληνας, το αληθινό όνομα του οποίου ήταν Αρσένιος Τσελέπης. Ήταν γιός του Σάββα Τσελέπη και της Ελισάβετ Τσελέπη από την Ταταύλα (σ.σ. pentapostagma.gr-ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης που οι τούρκοι μετονόμασαν σε «Kurtulus»).









Αυτή είναι άλλη μία απόδειξη της ιστορικής προπαγάνδας των τούρκων εθνικιστών που θέλουν να πιστωθούν ακόμη ένα εντυπωσιακό ιστορικό επίτευγμα που δεν επετεύχθη από αυτούς, αλλά από Έλληνες. Όπως προαναφέρθηκε, ο Hezarfen Ahmed Celebi, αποτελεί εθνικός ήρωας στην Τουρκία. Ένα από τρία αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης έχει ονομαστεί "Αεροδρόμιο Hezarfen",  καθώς και τζαμί δίπλα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης έχει λάβει την ονομασία Hezarfen Ahmet Celebi Camii. Είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι θα διαψεύσουν τα επιστημονικά ευρήματα καθότι αυτά αποτελούν σημαντικά χτυπήματα στην ιστορική τους μυθοπλασία...

Η παραδοσιακή Δυτική ιστορία υποστηρίζει ότι οι πρώτοι άνθρωποι που πραγματοποίησαν πτήση ήταν οι αδελφοί Joseph Michel και Jacques Etienne Montgolfier το 1783. Τα νέα ιστορικά δεδομένα, όμως, αποδεικνύουν ότι το μοναδικό αυτό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε 146 χρόνια πριν από τον θαρραλέο Έλληνα Αρσένιο Τσελέπη, στις 8 Νοεμβρίου του 1637. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ημέρα συνέπεσε με την θρησκευτική εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αρκετοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα, σύμφωνα με το Οθωμανικό ημερολόγιο της τότε εποχής. Υποστηρίζεται ότι ο Τσελέπης εμπνεύστηκε από τα σχεδιαγράμματα του Leonardo DaVinci, με ορισμένες διορθώσεις και προσαρμογές. Το όνομα Hezarfen στην τουρκική γλώσσα σημαίνει «ειδικός σε χίλιες επιστήμες»..

pentapostagma




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο