Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σήμερα στην ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

Εγκρίθηκε το Σάββατο από τις επιτροπές της Βουλής εν μέσω αντιπαραθέσεων

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) στις Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου το σχέδιο νόμου για τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατ' εφαρμογή του νόμου 4046/2012 κ.α. διατάξεις. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ) καταψήφισαν όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ από την συζήτηση στις Επιτροπές αποχώρησε το ΚΚΕ. Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση σήμερα στις 11 το πρωί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δεκάωρη συζήτηση τα μεσάνυχτα.
Ι. Στουρνάρας: Η κυβέρνηση αποδείχτηκε συνεπής
STOYRNARAS38343333
Η κυβέρνηση αποδείχθηκε συνεπής στα όσα είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και όσοι επένδυσαν στην καταστροφή και στον φόβο διαψεύστηκαν. Το πολυνομοσχέδιο και κυρίως ο στόχος της καταπολέμησης της ανεργίας, θέτουν πλέον επιτακτικά την ανάγκη για συγκλίσεις και συνεργασίες, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας, σημείωσε πως η επτάμηνη διαπραγμάτευση με την τρόικα, όπως αποτυπώνεται στο πολυνομοσχέδιο, επιβεβαιώνει την αλήθεια των κυβερνητικών εξαγγελιών, πως δεν θα λαμβάνονταν νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, θα προέκυπτε δημοσιονομικό πλεόνασμα, η Ελλάδα όπως και το τραπεζικό της σύστημα θα ανακτούσαν την αξιοπιστία τους απέναντι στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα έμπαιναν τα θεμέλια για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο προσανατολισμένο στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα.
"Η συνέπεια της κυβέρνησης σε όλα αυτά τα θέματα, λειτουργεί πλέον αποστομωτικά για όσους, είτε από μικροψυχία, είτε λόγω κομματικών τακτικισμών, επέλεξαν το δρόμο της απόλυτης άρνησης, της μεμψιμοιρίας και του λαϊκισμού" διατράνωσε ο κος Στουρνάρας. "Όσοι παραμένουν καθηλωμένοι στην απαξιωτική αντιμετώπιση της κολοσσιαίας προσπάθειας που κατέβαλαν οι Έλληνες, ήδη βρίσκονται ξεπερασμένοι από τις εξελίξεις. Επένδυσαν στην καταστροφή και το φόβο - και δεν τους βγήκε. Κέρδισε η νηφαλιότητα, η υπευθυνότητα, η κοινή λογική, η ευρωπαϊκή προσέγγιση. Όλοι σήμερα διεθνώς μιλούν για μια σημαντική επιτυχία".
XATZIDAKIS
"Γιατί είναι καταστροφικό να απελευθερωθούν προς τα κάτω οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων καταργουμένου του εγγυημένου κέρδους των φαρμακείων;" αναρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης στην ομιλία του. "Γιατί είναι καταστροφική η ρύθμιση, να διατηρείται η ενιαία τιμή βιβλίου μόνο για τα λογοτεχνικά βιβλία; Γιατί είναι κακό να επιτραπούν εκπτώσεις στα καταστήματα στοκ και outlet; Πού είναι το αρνητικό; Γιατί είναι κακό να καταργούνται μια σειρά από περιττές διοικητικές διαδικασίες στα απορρυπαντικά, περιορίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό, εις βάρος του καταναλωτή; Γιατί είναι κακό να αγοράζουμε το ψωμί με το ζύγι και όχι με το μάτι; Γιατί είναι αρνητικό να καταργούμε μια σειρά υποχρεώσεις στην αγορά τσιμέντου και να έχουμε το προνόμιο της ακρίβειας; Γιατί να μην καταργούμε περιττούς περιορισμούς στην ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων, (αποστάσεις από αεροδρόμια και χιονοδρομικά κέντρα κλπ.) όταν θέλουμε να επενδύσουμε στον τουρισμό; Είναι καταστροφικό να επιχειρούμε να μην έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη, μετά την Κύπρο και την Ιταλία, όταν έχουμε αυτή την καταστροφική κρίση; " αναρωτήθηκε ο κος Χατζηδάκης, προσθέτοντας: εμείς μιλάμε με έργο και κάποιοι απ' έξω με χαρακτηρισμούς και ύβρεις.
VROUTSIS
"Οι θεσμοί των τριετιών διατηρούνται. Αύριο θα αναλύσω το πώς η μισθοδοσία του Απριλίου, όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνον δεν θα μειωθεί, αλλά αντίθετα θα αυξηθεί" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου για διάταξη του πολυνομοσχεδίου.
Η απεργία των φαρμακοποιών πρέπει να λήξει, γιατί ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό αδίκως, τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπεραμυνόμενος των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που τους αφορούν και σημειώνοντας πως οι φαρμακοποιοί "παρασύρθηκαν" σε αυτή την απεργία.
Με τη φράση «Όχι άλλη άρνηση. Να κάνουμε αναμέτρηση μεταρρυθμίσεων», ξεκίνησε την ομιλία του ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος και καταφέρθηκε εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την απόφασή τους να μη στηρίξουν το πολυνομοσχέδιο.
Σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια σοβαρή αναπτυξιακή τομή για την αναγκαία αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις μειώνουν το κόστος ζωής, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και διαχέουν τα κέρδη σε πολλούς - για να καταλογίσει «σε όσους με την συνεχή άρνηση, αντιστέκονται άκριτα», ότι στηρίζουν μόνο "τους έχοντες".
MARKOPOULOS
"Η ανάκαμψη θα έρθει με όρθια την κοινωνία και με τη συμμετοχή της. Δεν μπορεί να 'ρθει με αστάθεια και με μια πεθαμένη κοινωνία που φοβάται" αντέταξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το σκεπτικό του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ριζικά διαφορετικό από εκείνο των εισηγητών της συμπολίτευσης, καθώς προέταξε τις κοινωνικές ανάγκες, αντί για την οικονομική εξωστρέφεια.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκτίμησε πως με το πολυνομοσχέδιο "επικυρώνουμε τη μεγάλη προσπάθεια της διαπραγμάτευσης για την τελική έξοδο της χώρας απ' την κρίση"
"Μετατρέπετε το φάρμακο σε είδος των σούπερ μάρκετ: 2-3 ξένες εταιρείες θα έχουν μαζέψει όλη την αγορά και θα εφαρμόζουν την πολιτική του ιδιωτικού μονοπωλίου" ανέφερε η ειδική αγορήτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.
RAXIL
Το μήνυμα θα το πάρετε μετά τις εκλογές, γιατί ο κόσμος πλέον δεν μασάει κουτόχορτο, σημείωσε μεταξύ άλλων ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
"Η προσπάθεια για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση καρκινοβατεί. Η προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αρχίζει με το ισχνότατο και αβέβαιο για τη διατηρησιμότητά του πλεόνασμα" παρατήρησε στην ομιλία της η Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ).
Από πλευράς ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τόνισε στην ομιλία του πως το πολυνομοσχέδιο "αποκαλύπτει το ψευτοδίλημμα της κυβέρνησης, ανάμεσα στα δημοσιονομικά και τα μεταρρυθμιστικά μέτρα", καθώς "και τα δύο οδηγούν σε θυσίες την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, στο βωμό της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των καπιταλιστικών ομίλων".


newsbomb



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο