Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στη Λαμία, έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχίσει και σήμερα, Πέμπτη 3 Απριλίου, τις επαφές του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Την Τετάρτη 2 Απριλίου σε έναν ευρύ κύκλο συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για τους στόχους που θέτει ο συνδυασμός «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» για την επόμενη κρίσιμη πενταετία. «Το κρίσιμο είναι να κάνουμε μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, που δεν φέρνουν ψήφους, αλλά δημιουργούν θέσεις εργασίας» τόνισε με έμφαση.


Ειδικότερα, κατά την παρουσία του στο Δικηγορικό Σύλλογο της Λαμίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να γίνει μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Στερεάς, καθώς η επόμενη πενταετία θα είναι δύσκολη αλλά και γεμάτη προκλήσεις.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε χέρι χέρι με τους θεσμικούς φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσδιόρισε τη διοικητική αναδιάρθρωση της Περιφέρειας, ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους. Ώστε, όπως είπε, με διαφάνεια, χωρίς γραφειοκρατία, με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να δίνουν λύσεις.

«Δεν θα κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες» υποσχέθηκε  σχετικά και με τα σοβαρά ζητήματα, που του έθεσαν από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου. Η υποστελέχωση του Εφετείου και του Πρωτοδικείου, το κτιριακό πρόβλημα του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου και η χρόνια  εκκρεμότητα του νέου δικαστικού Μεγάρου ήταν στη λίστα με τα προβλήματα που του ανέφεραν οι δικηγόροι.

Ακολούθως, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Κάστρο και το αρχαιολογικό Μουσείο της Λαμίας, όπου είχε μια χρήσιμη συνομιλία με τους υπαλλήλους της ΙΔ ΕΠΚΑ. Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για το έργο της εφορίας αλλά και τις συλλογές που φιλοξενεί το Μουσείο.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας η συζήτηση με τους αξιωματικούς και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας αφορούσε στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του δύσκολου καθήκοντος αλλά και το σχέδιο αναδιάρθρωσης που υλοποιεί το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η δέσμευση για συνεργασία και στήριξη ήταν αμοιβαία.

Στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Λαμίας ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε και έλαβε τη στήριξη και την υπόσχεση για στενότατη συνεργασία, σε ότι αφορά την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ενημέρωσε για τα καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία, που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και για την επίσκεψη στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Πέμπτη για τη συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής  Γιοχάνες Χαν.

Στην πρόσκληση που απηύθυνε για συνένωση δυνάμεων οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρότειναν να εκπονήσουν ένα σχέδιο κόστους – οφέλους για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που θα εξασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή των πόρων στοχευμένα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας, που αποτελεί και το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα της περιφέρειας αλλά και της χώρας.

Εξίσου άμεσα, και με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκε και ο Κώστας Μπακογιάννης στην πρόσκληση  να είναι κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα  που θα διοργανώσει το Οικονομικό Επιμελητήριο στις 26 Απριλίου, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Στερεάς

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Λαμίας. Οι  εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, που πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση εξέθεσαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, έκαναν προτάσεις για την αύξηση της εμπορικής κίνησης και ζήτησαν την συνδρομή του θεσμού της Περιφέρειας και του ιδίου προσωπικά. Ο Κώστας Μπακογιάννης δεσμεύθηκε για ένα διαρκή ανοιχτό διάλογο, ώστε από κοινού να σχεδιάζονται δράσεις και πολιτικές.

Τέλος, την πολύτιμη κοινωνική προσφορά και το έργο του Ορφανοτροφείου Θηλέων της πόλης εξήρε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ενημερώθηκε από την  διευθύντρια του ορφανοτροφείου κα Σταυρούλα Πελέκη για το κύριο πρόβλημα, την έλλειψη πόρων.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο