Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αιχμάλωτη του Γ. Παπανδρέου η κυβέρνηση

Μέχρι τα ξημερώματα γινόταν σκοτωμός μεταξύ Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου με ανταλλαγή απειλών και ύβρεων μεταξύ τους, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε έναν έντονο αναβρασμό, γιατί 5-7 βουλευτές ακολουθούν πιστά τον Γ. Παπανδρέου στις αποφάσεις του.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα


Το χθεσινό «όχι» του Γιώργου στη βουλή, άνοιξε τις πύλες της κόλασης για το ΠΑΣΟΚ και είναι η κύρια αιτία ενός ανηλεούς πολέμου από εδώ και πέρα μεταξύ του τέως και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Η αυθόρμητη κίνηση του Βενιζέλου τη νύχτα που πέρασε, αμέσως μετά το όχι του Παπανδρέου στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ήταν ακριβώς αυτή που έκανε ο Σαμαράς για τον Νικήτα Κακλαμάνη: άμεση διαγραφή. Όμως, οι πιο ψύχραιμοί «άνθρωποι» του Βενιζέλου, έμπειροι πολιτικά, οι Μανιάτης και Κουκουλόπουλος, τον συγκράτησαν και τον απέτρεψαν από μία τέτοια κίνηση υπενθυμίζοντάς του ότι τον Γιώργο τον ακολουθεί μία πενταμελής τουλάχιστον ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μία διαγραφή του όχι μόνο θα προκαλούσε διάσπαση μέσα στο κόμμα, αλλά και απειλή πτώσης της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Γιατί σε προσεχή ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφιση ενός αντιλαϊκού νομοσχεδίου, δεν θα υπήρχαν οι 151 ή 153 βουλευτές της συμπολίτευσης (λόγω διαφωνίας της ομάδας Γ. Παπανδρέου) και άρα η κυβέρνηση θα έχανε τη δεδηλωμένη.
Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση θα είναι για άγνωστο χρονικό διάστημα αιχμάλωτη του Γιώργου Παπανδρέου και των προθέσεών του. Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει προς διάσπαση με τον Γιώργο Παπανδρέου να ηγείται ενός «νέου ΠΑΣΟΚ» σύμφωνα με τους πολιτικούς του σχεδιασμούς.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο