Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα με θέμα «Το Διαδίκτυο σήμερα - Πλοηγηθείτε με ασφάλεια» στη Θήβα

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε  (4 Νοεμβρίου 2016), στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων μετά από πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας και στόχευε στην ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την εξέλιξη, τις νέες μορφές και τη δίωξη του διαδικτυακού εγκλήματος. 

Ομιλητές ήταν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή των εισηγήσεων ήταν: 

· Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
· Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
· Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
· Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα. 

Υπενθυμίζεται ότι η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων -καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο