Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη γνωριμία - ενημέρωση για το νεοσύστατο Σύλλογο «Ιερός Λόχος Θηβών»

Η πρώτη γνωριμία - ενημέρωση για το νεοσύστατο Σύλλογο «Ιερός Λόχος Θηβών» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο κοσμικό κέντρο «το Τζάκι»

Ο νεοσύστατος Σύλλογος αποσκοπεί στην τουριστική προβολή της πόλης, ενώ προετοιμάζεται για την θεατρική αναπαράσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας, στα «Πινδάρεια» του 2017. Ένα θεατρικό δρώμενο με τις αρχαίες στολές, τις ασπίδες και τα ξίφη που έφεραν οι πολεμιστές του Ιερού Λόχου. 



Τα μέλη του Συλλόγου τα οποία είναι Θηβαίοι πολίτες, μέσα από την τριβή και τις ανησυχίες που τους ενώνουν  για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αναζωπυρώνουν το ιστορικό ενδιαφέρον για μια από τις κορυφαίες πολεμικές μονάδες που έδρασαν στην Αρχαία Ελλάδα, τον Ιερό Λόχο Θηβών.

Στο κοσμικό κέντρο «Τζάκι» υπό τους επικούς ήχους και το κατάλληλο ντεκόρ, ο κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου ο οποίος ηγείται του Συλλόγου, έκανε μια σχετική αναφορά για τον νεοσύστατο Σύλλογο και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, τον Δήμαρχο Στυλίδας κ. Απόστολο Γκλέτσο, τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, τον Δάσκαλο και συγγραφέα κ. Αθανάσιο Καραπέτσα, τους Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, και τον κόσμο που παραβρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση του Συλλόγου.

Στον χαιρετισμό τους οι Δήμαρχοι: Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, καθώς και Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους στο νεοσύστατο Σύλλογο, ενώ ο κ. Γκλέτσος  θα βοηθήσει τον Σύλλογο και στο καλλιτεχνικό κομμάτι και την σκηνοθεσία, προκειμένου η αναπαράσταση να είναι επιτυχημένη. 

Ο Δάσκαλος και συγγραφέας κ. Αθανάσιος Καραπέτσας, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο '' Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ '', αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ιστορικά στοιχεία για τον περίφημο Ιερό Λόχο Θηβών

Εύχομαι στον νεοσύστατο Σύλλογο καλή επιτυχία και να βρει μιμητές, ώστε η ιστορία της πόλης μας να μεταλαμπαδευτεί στα πέρατα του κόσμου, και μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο, να αποτελέσει προστιθέμενη αξία για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας.

ThivaPost




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο