"ντινκελ- Ζιά" |
Έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια από τότε που ανάρτησα ένα κείμενο σχετικά με τη "Ζιά".
Χωρίς να έχω την παραμικρή σχέση με αυτό το αρχαίο Ελληνικό αγαθό, έμαθα μέσα από το διαδίκτυο όπως και πολλοί άλλοι φίλοι.
Διαπίστωσα ότι υπάρχει κόσμος που ψάχνει να βρει τον αρχαίο σπόρο, και μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι που με έχουν πάρει τηλ. νομίζοντας ότι εγώ ξέρω κάτι παραπάνω.
Στην παρέα με φίλους κουβεντιάζουμε και ανταλλάσσουμε απόψεις σχετικά με τη "Ζιά", που είναι γνωστό και σαν “αλεύρι ντινκελ”.
Ψάξαμε και βρήκαμε, ομολογώ σε απαγορευτική τιμή λίγο από αυτό το αλεύρι, το ζυμώσαμε και το μοιράσαμε σε διάφορους φίλους, λέγοντας τους τι είναι αυτό που τρώνε και πόσο πολεμήθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Σχεδόν όλοι έμειναν άναυδοι από το αποτέλεσμα αυτού του σπουδαίου Δημητριακού.
Στην Ελλάδα δεν παράγετε πλέον, τουλάχιστον επίσημα, και όσοι το χρησιμοποιούν το κάνουν εισαγωγή από Ιταλία η Γερμανία.
Είναι γνωστό ότι το αλεύρι "ντινκελ- Ζιά" δεν έχει περιεκτικότητα σε γλουτένη (η οποία ευθύνεται για διαβήτη και φράξιμο των αρτηριών της καρδιάς) τουλάχιστον στην ποσότητα που έχει το απλό αλεύρι.
Σας επισυνάπτω κάποια κείμενα για να μάθετε όσοι δεν ξέρετε για αυτό το σπουδαίο Δημητριακό.
"ΖΕΙΑ" ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!
Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.