Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα Ιστοσελίδα στη Βοιωτία: "Dilesi58" - Θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Γνωριμία με την ιστοσελίδα

Όπως αρκετοί από εμάς τους κατοίκους αυτής της περιοχής της Βοιωτία, είτε από επιλογή είτε γιατί κάτι ή κάποιος μας συνέδεσε, έτσι και εγώ από επιλογή, μιας και με συνδέει η καταγωγή αλλά και η πολιτική-κοινωνική δράση στις περιοχές αυτές, αποφάσισα ανάμεσα στις επιλογές, Θήβα ή Δήλεσι, να επιλέξω το Δήλεσι σαν χώρος κύριας κατοικίας μου.
Αρκετό χρόνο τώρα δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, παρά μόνο περιστασιακά, με τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία είναι σύμφυτα με την σύνθεση του πληθυσμού, αλλά και τον φόβο μιας ενδεχόμενης ανάπτυξης της περιοχής που θα δημιουργούσε κινδύνους υποβάθμισης παλαιών κέντρων οικονομίας και πολιτισμού, όπως το Σχηματάρι ή τα Οινόφυτα ή την Τανάγρα .
Από την άλλη, η "ανάπτυξη" αν μπορεί κανείς να την ισχυριστεί της περιοχής είχε περισσότερο σαν πυρήνα της την επιδίωξη κερδών εισηγμένων επιχειρηματιών ή και κάποιων ντόπιων, με τέτοιο τρόπο που δεν επέτρεψαν την πολεοδομική ρυμοτόμηση και ένα κατανοητό των συνθηκών απόκτησης οικοπέδων γης, πολεοδομικό σχέδιο.
Στην Περιοχή δεν ήρθαν να "κατακτήσουν" το κομμάτι γης, αυτού του παραθαλάσσιου διαμερίσματος της Βοιωτίας, άνθρωποι που κοινωνικό-οικονομικά ήταν ενταγμένοι στην εύπορη Αστική Τάξη των Αθηνών ή άλλων μεγάλων οικονομικών κέντρων-πόλεων της επαρχίας.
Ναι, ανάμεσα σε αυτούς αναμφισβήτητα οι περισσότεροι ήταν απο φτωχοί ως "καλοστεκούμενοι" μικροαστοί, μισθωτοί οι περισσότεροι αλλά και κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το Κράτος αυτό, που έμαθε να ζει παρασιτικά στις πλάτες του λαού που συγκροτεί την Ελληνική Κοινωνία, έχει επιβάλει ένα σύστημα, ιδιαίτερο ως μοντέλο που δεν συναντάς στην διεθνή οικονομική βιβλιογραφία, την οικονομία του πλιάτσικου και την νομιμοποίησης της παρανομίας, αν και το τι είναι Νόμιμο και τι Παράνομο δεν συμφωνήθηκε ποτέ ανάμεσα στο Κράτος και τις Τοπικές Κοινωνίες.

Έτσι θησαύρισαν, διάφοροι "επιτηδευματίες" του είδους, από δημόσιους υπαλλήλους πολεοδομίας, αστυνομίας, δημοτικών υπαλλήλων, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων έως και τους "επιχειρηματίες" που έστησαν τα μαγαζιά τους κατά τέτοιο τρόπο που πριμοδοτούσαν την άρνηση σε κάθε άρση εμποδίων που θα δημιουργούσαν μια νέα πόλη με νομιμότητα οικοπέδων, σχεδίου, δρόμων , κοινόχρηστων χώρων κλπ.

Πάνω στο καθεστώς " Αυθαίρετα" πολλοί είναι εκείνοι που πλούτισαν σε βάρος όλων, είτε μικροϊδιοκτητών είτε εύπορων μεγαλοϊδιοκτητών.
Πάνω στο καθεστώς "Αυθαίρετα" βρήκαν "δουλειά" οι γείτονες Αλβανοί του Σαμαρά που άνοιξε τις πόρτες της...βορείου Ηπείρου, βρήκαν δουλειά άλλες αραβικές φυλές - δούλοι μικρού κόστους που κανείς δεν αντιστάθηκε σε αυτήν την αισχρή εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων.
Η εκμετάλλευση των ιδίων απο τις Δημοτικές και πολεοδομικές αρχές, απο τους εμπόρους της περιοχής και η ανάγκη να βάλλουν όπως νάναι ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους, τους οδήγησε, μας οδήγησε, στην άσκηση εκμετάλλευσης στου απο κάτω. Σε Ινδούς και Πακιστανούς.
Στο απυρόβλητο οι Αλαβανοί που μέσω των ντόπιων εργολάβων καθόριζαν τιμές και σήμερα δεν έρχονται να κάνουν μια δουλειά επειδή έχουν λεφτά, από όσα τους ταΐσαμε και "κοστολογούνται" με σαράντα ή πενήντα ευρό την μέρα ( 5-6 ώρες), την ίδια στιγμή που Ινδοί και Πακιστανοί    τιμολογούν τον εαυτόν τους στα 20 με 25 ευρό.

Πάνω λοιπόν στη οικονομία "Αυθαίρετα" η πόλης Δήλεσι, παρέμεινε μια υποβαθμισμένη μικτή ζώνη οικονομικής δραστηριότητας, χωρίς δρόμους, πεζοδρόμια, υπονόμους, κοινόχρηστους χώρους, πλατείες ( μια και αυτή έχει καταντήσει ιδιοκτησία των σουβλακερί), χωρίς σχολείο παρά ένα οικόπεδο που Θα γίνει κάποια στιγμή σχολείο, χωρίς διαμορφωμένους χώρους - υποδοχής της αύξησης κατά τους θερινούς μήνες των κατοίκων παραθεριστών, είτε στις παραλίες είτε  για χώρους στάθμευσης που δεν θα δημιουργούν προβλήματα ευταξίας και ασφάλειας στους στενούς και επικινδύνους δρόμους περιμετρικά της Πλατείας.
Πάνω στην οικονομία "Αυθαίρετα", το Δήλεσι ως πόλη παραμένει διχοτομημένο σε Σχηματάρι και Οινόφυτα, γιατί έτσι "υπηρετείται" ο φόβος των Δημοτικών εξουσιαστών.
Πάνω στην οικονομία "Αυθαίρετα", το Δήλεσι στερείται ασφαλείς δρόμους ανάμεσα στα οικοδομικά τετράγωνα, χορταριασμένοι δρόμοι γεμάτο λακκούβες, γεμάτο σκουπίδια, χωρίς κάδους ανακύκλωσης, χωρίς κάδους σκουπιδιών που  εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.
Πάνω στην οικονομία "Αυθαίρετα" η κεντρική λεωφόρος στερείται σηματοδότησης, όλοι δρόμοι ( ο Θεός να τους κάνει) που καθ' οιοδήποτε τρόπο τέμνουν την κεντρική Λεωφόρο είναι χωρίς σηματοδότηση, με τον καθένα οδηγό να αυθαιρετεί, παρ' ότι γνωρίζει απο το ΚΟΚ, ότι τα κινούμενα στην Λεωφόρο οχήματα πάντα έχουν προτεραιότητα.
Όμως ο Δήμος αδιαφορεί, εγκληματεί  κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των κατοίκων επειδή κυρίως φοβάται την Περιοχή καθώς και μια ανάπτυξη της.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πάνθεον που απλόχερα η βούληση του ανθρώπου σε βάρος της φύσης και του πολιτισμού μας κληροδότησε την ζωή που μας επιτρέπει, αν δεν την επιβάλει, να ζήσουμε, η ιστοσελίδα αυτή θα ξεκινήσει τον αγώνα που, από ιδιοτέλεια οι άλλοι αρνούνται.

Στο άμεσο επόμενο διάστημα θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμαρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβάθμιση της περιοχής μας και την εγκληματική τους πρόθεση να μην κατασκευάζουν ασφαλείς δρόμους με σήμανση και επαρκή φωτισμό.

Ιστοσελίδα με θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μέλλον της περιοχής Δήλεσι.

Dilesi58


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο