Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΚ Θήβας: Πρόγραμμα LEONADRO Da VINCI!

Εκπαίδευση στην πράσινη ενέργεια στην Λειψία της Γερμανίας μαθητών του Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Τομέα ..

Το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας ΣΕΚ , συντονίζει ως φορέας υλοποίησης, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Λεονάρντο στο οποίο συμμετέχουν μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου –ΕΠΑΛ- και της Επαγγελματικής Σχολής –ΕΠΑΣ- Θήβας.

Η συνεχώς αυξανομένη ανάγκη για χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας και η αυξανόμενη ανάγκη της περιοχής μας σε καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό στο τομέα της Πράσινης Ενέργειας μας οδήγησε στη σχεδίαση το προγράμματος αυτού, στο οποίο καταρτίστηκαν, στην Λειψία (Leipzig) της Γερμανίας , μαθητές του Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Τομέα οι οποίοι ανταποκρίνονται στο προφίλ του Τεχνίτη-Συντηρητή εξοπλισμού στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποκτώντας πρόσθετα προσόντα και ενισχύοντας την θέση τους στην αγορά εργασίας .

Ο κύριος στόχος του προγράμματος « Εκπαίδευση στην Πράσινη Ενέργεια . Training in Green Energy » είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τις εμπειρίες των δικαιούχων, τόσο στο αντικείμενο κατάρτισής τους, όσο και τα αυξημένα επαγγελματικά προσόντα και την μεγαλύτερη εξειδίκευση.

Στους στόχους του σχεδίου είναι οι μαθητές να γνωρίσουν, να βιώσουν και να συνειδητοποιήσουν σε πραγματικές συνθήκες την ανάγκη γνώσης των ξένων γλωσσών , την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας , και τον τρόπο ζωής και εργασίας των Εταίρων μας, ώστε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση , την αυτοεκτίμηση, την αυτοσυντήρηση, την κριτική, την υπευθυνότητα , την συνέπεια και το ομαδικό πνεύμα εργασίας.

Στα πλαίσια της παιδαγωγικής, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας ,δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση στα Αγγλικά τους, να μάθουν εκφράσεις που θα βοηθήσουν στην καθημερινή επικοινωνία στην χώρα προορισμού , να μελετήσουν την ιστορία και την κουλτούρα των Γερμανών εταίρων , και να γνωρίσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους .

Κατά την παραμονή τους , παρακολούθησαν επίσης, μαθήματα Γερμανικής γλώσσας με σκοπό να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να γνωρίσουν και να μάθουν ξένες γλώσσες.

Έχοντας σαν βάση τις γνώσεις αυτές ,κατά τη παραμονής τους βίωσαν και συμμετείχαν ενεργητικά στη ζωή και στη δράση στη χώρα υποδοχής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό «Πρόγραμμα Δια βίου Μάθηση – Τομεακό υποπρόγραμμα Leonardo da Vinci» και η κατάρτιση περιλάμβανε επίσκεψη μελέτης σε εγκαταστάσεις Ηλιακών πάρκων ,συγκροτήματα Ανεμογεννητριών ,και εγκαταστάσεις Παραγωγής Βιοαερίου, ενώ μέρος του προγράμματος ήταν και η κατάρτιση σε επιλεγμένα σχετικά ηλεκτρομηχανολογικά θέματα.

Φορέας υποδοχής στην Γερμανία ήταν η εταιρεία Wisamar Bildungsgesellshaft, με την οποία το ΣΕΚ Θήβας συνεργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τους μαθητές συνόδευαν έμπειροι εκπαιδευτικοί στην διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων .

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο