Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Όλο το παρασκήνιο γύρω από το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Πολλα έχετε ακούσει και διαβάσει γύρω από την πιθανότητα ενός νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα ή νέα ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της.
Πολλοί από εσάς ίσως και να έχετε μπερδευτεί από τις τόσες αντικρουόμενες και συχνά αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις που προέρχονται από τα στόματα αξιωματούχων, καθένας εκ των οποίων εκπροσωπεί φυσικά τα δικά του -ιδιοτελή;- συμφέροντα.
Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τα δεδομένα που έχουν προκύψει γύρω από τον δημόσιο διάλογο σε διεθνές επίπεδο, και σε ποια συμπεράσματα συντείνουν αναφορικά με την τύχη της χώρας μας:
Πρώτο δεδομένο: η Γερμανία δεν θέλει να ακούσει για νέο κούρεμα χρέους στην Ελλάδα. Αντ' αυτού, προωθεί την ιδέα μίας νέας δανειακής βοήθειας, δηλαδή νέα δανεικά στην ήδη υπερχρεωμένη χώρα. Γιατί το θέλει αυτό; Μα για να συνεχίσει η Γερμανία να θεωρεί την χώρας μας ως ένα αμιγώς γερμανικό προτεκτοράτο. Με ένα νέο πακέτο θα συνεχίσει να έχει στο χέρι την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Δεδομένο δεύτερο: το "κούρεμα" θέλει μόνο το ΔΝΤ. Οι Ευρωπαίοι εκνευρίζονται όταν το ΔΝΤ ζητάει ξανά και ξανά νέο κούρεμα του χρέους μέσω των ευρωπαϊκών δανείων. Γι' αυτό ψάχνουν τρόπους να βγάλουν το ΔΝΤ από τα πόδια τους. Πώς θα το πετύχουν; Το σημερινό δημοσίευμα του Reuters είναι εξόχως αποκαλυπτικό. Αν οι αποφάσεις για τη νέα χρηματοδότηση της χώρας μας δεν έχουν ληφθεί μέχρι τον Νοέμβριο ώστε να τηρείται ο όρος του καταστατικού του ταμείου για πλήρη 12μηνη χρηματοδότηση μίας χώρας, τότε το ΔΝΤ θα αναγκαστεί να διακόψει την χρηματοδότηση προς την χώρα μας και να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα. Αποχωρώντας από αυτό, οι Ευρωπαίοι θα διευκολυνθούν ώστε να μην έχουν άλλο το ΔΝΤ να τους "σκοτίζει" πάνω από το κεφάλι τους για νέο κούρεμα χρέους.
Τρίτο δεδομένο: το νέο πακέτο προς την Ελλάδα- αντί της ελάφρυνσης χρέους- θα συνοδευτεί από νέα σκληρά μέτρα. Και αυτό ομολόγησε για πρώτη φορά σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ντράγκι ο οποίος διαβεβαίωσε ότι νέο πακέτο θα συνοδεύεται από "πρόσθετους όρους"!
Όλα αυτά κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα "επίφοβες". Όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι δανειστές μας επιδιώκουν να κρατήσουν για πολλά ακόμα χρόνια την Ελλάδα δέσμια χρεών και δανειακών συμβάσεων. Πώς θα το αποτρέψουμε; Είναι η ερώτηση που πρέπει να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε ηγεσία υπεύθυνη και τσαμπουκαλεμένη. Περιμένουμε από τον Αντώνη Σαμαρά να αποδείξει την ύστατη ώρα ότι θα εξασφαλίσει τα όσα έχει ανάγκη η χώρα. Και η χώρα δεν έχει ανάγκη από δανεικά, αλλά εθνική ανεξαρτησία.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο