Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-ΛΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-ΛΚΚΕ

 -ΝΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

-ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΙΛΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

-ΚΑΜΙΑ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ» ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ  ΕΞΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ


Οι αμερικάνοι και γαλλοβρετανοί ιμπεριαλιστές είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν ένα νέο κατακτητικό πόλεμο για την υποδούλωση της Συρίας, τον πέμπτο κατά σειρά σε μια δεκαετία, μετά τη Σερβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη.
Αφού έστησαν με τους ντόπιους λακέδες τους μια προβοκάτσια ολκής με τα «χημικά αέρια», κατασκεύασαν το πρόσχημα για να δικαιολογήσουν τους κατακτητικούς σκοπούς τους, κουρελιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και καταπατώντας τις αρχές του ΟΗΕ που οι ίδιοι ελέγχουν και χειραγωγούν.
Πάνω από δύο χρόνια τώρα οργανώνουν και καθοδηγούν μια παγκόσμια ιμπεριαλιστική εκστρατεία για να ανατρέψουν τον Άσαντ και να υποδουλώσουν τη Συρία. Επέβαλλαν διεθνή αποκλεισμό και εμπάργκο στη Συρία. Οργάνωσαν, καθοδήγησαν και εξόπλισαν τους ντόπιους λακέδες τους με την άμεση ανάμειξη της Τουρκίας και των αμερικανόδουλων αντιδραστικών καθεστώτων της Μ. Ανατολής, όμως τα επεμβατικά τους σχέδια συνάντησαν τη γενναία αντίσταση του συριακού λαού και αποκρούστηκαν.
Και τώρα που οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ήταν έτοιμες να συντρίψουν τους ντόπιους λακέδες των ιμπεριαλιστών και να ματαιώσουν τα κατακτητικά τους σχέδια, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές είναι έτοιμοι να εμπλακούν άμεσα και να εξαπολύσουν στρατιωτική επίθεση.
Ολόκληρη η Μ. Ανατολή απειλείται με πολεμική έκρηξη και μακέλεμα των λαών. Βασική αιτία η άμεση ανάμειξη και επέμβαση των ιμπεριαλιστών που έχουν στόχο να καθυποτάξουν τις χώρες και τους λαούς  της περιοχής και να επιβάλουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα. Στην Αίγυπτο στηρίζουν το στρατιωτικό δικτάτορα, που αφού ανέτρεψε με στρατιωτικό πραξικόπημα το Μόρσι, έχει εξαπολύσει τώρα ένα όργιο μαζικών σφαγών για να σταθεροποιήσει το ντόπιο αμερικανόδουλο στρατιωτικοφασιστικό καθεστώς.
Στο Λίβανο οργανώνουν από κοινού με τους ισραηλινούς σιωνιστές και τη βοήθεια των ντόπιων ανδρεικέλων τους πολεμικές επιθέσεις και κάθε είδους προβοκάτσιες με στόχο να συντρίψουν τη Χεσμπολάχ και να ελέγξουν τη χώρα. Κρατούν πάντα υπόδουλη και διαμελισμένη τη μαρτυρική Παλαιστίνη και το γενναίο παλαιστινιακό λαό, θύμα των καθημερινών δολοφονικών επιθέσων των ισραηλινών σιωνιστών. Και πάντα στο πολεμικό στόχαστρο των ΗΠΑ πέρα από τη Συρία βρίσκεται το Ιράν.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας ευθυγραμμίστηκαν, άμεσα, με τους πολέμους που εξαπέλυσαν οι σύμμαχοι και προστάτες τους. Έδωσαν «γη και ύδωρ» στους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, τους παραχώρησαν κάθε «διευκόλυνση» και επικαλούμενες τις «δεσμεύσεις» τους απέναντι στο ΝΑΤΟ, τους παρέδωσαν στρατιωτικά λιμάνια και αεροδρόμια, τη Σούδα, την Ανδραβίδα, τον Άραξο, το  Άκτιο, τον επίγειο και εναέριο χώρο της Ελλάδας, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια στη Σερβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά εάν εξαπολύσουν πόλεμο οι ιμπεριαλιστές ενάντια στη Συρία. Η πολιτική αυτή που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα φιλειρηνικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας και τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, πολιτική υποτέλειας και  ξενοδουλείας, εμπλοκής και συνενοχής στο έγκλημα σε βάρος γειτονικών λαών, κάθε φιλειρηνικός άνθρωπος, κάθε δημοκράτης και πατριώτης, θα πρέπει ενεργητικά και έμπρακτα να καταγγείλει.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την ξέφρενη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους σε βάρος μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας και συμπαραστέκεται στον αγώνα του συριακού λαού και της κυβέρνησης του για την απόκρουση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και υποδούλωσης.

Τώρα που ηχούν ξανά τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή και οι ιμπεριαλιστές, σαν νέοι Χίτλερ, καταβροχθίζουν τη μια χώρα μετά την άλλη, πρέπει να βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή η αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Να ξεσκεπαστεί η ιμπεριαλιστική υποκρισία και τα απατηλά συνθήματα των επιθετιστών και καταδειχθούν οι πραγματικοί σκοποί των πολέμων τους. Να καταγγείλουμε τη «στρατηγική σχέση» και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που προωθούν οι ντόπιες κυβερνήσεις με το Ισραήλ, οι οποίες προσδένουν την Ελλάδα στο άρμα των φιλοπόλεμων και τυχοδιωκτικών σχεδίων του ιμπεριαλισμού και του ισραηλινού σιωνισμού.
Να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση των λαϊκών μαζών, στο δυνάμωμα της λαϊκής επαγρύπνησης και στην επανασύνδεση με τους μεγάλους αντιπολεμικούς- αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες της προηγούμενης δεκαετίας, παλεύοντας για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που απειλούν με γενική ανάφλεξη και μακέλεμα τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
                                                                                                             28-Αυγούστου-2013



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο