Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρωσία αποκάλυψε τις «ασκήσεις» ΗΠΑ-Ισραήλ

Η εκτόξευση των πυραύλων δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων, γεγονός που εντείνει τις υποψίες ότι Αμερική και Ισραήλ «ζεσταίνουν» τις πολεμικές τους μηχανές για τη Συρία

Πανικό προκάλεσε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας το πρωί της Τρίτης, ότι τα ρωσικά ραντάρ «έπιασαν» την εκτόξευση δύο βαλλιστικών «αντικειμένων», καθώς η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως η απαρχή της στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Συρίας.
Μετά την αποκάλυψη της Ρωσίας, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση ανατολικά ήταν στο πλαίσιο κοινής άσκησης με τις ΗΠΑ.
Επιπλέον, ανέφερε ότι πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου Σπάροου, ο οποίος σημειώνεται ότι μιμείται τους μακρού βεληνεκούς πυραύλους της Συρίας και του Ιράν και χρησιμοποιείται για σκοποβολή από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ισραηλινή πυραυλική ασπίδα Άροου.
Αμερικανός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό, ανέφερε ότι το Ισραήλ εκτοξεύει τακτικά πυραύλους ή μη επανδρωμένα αεροπλάνα στα ανοικτά των ακτών του για να δοκιμάσει τις βαλλιστικές αμυντικές ικανότητές του.
Την ίδια ώρα, ο Ιραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στα αντιπυραυλικά συστήματα της χώρας του χαρακτηρίζοντάς τα «σιδερένιο τείχος».
«Αυτά τα πράγματα μας δίνουν τη δύναμη να προστατευθούμε και όποιος σκέφτεται να μας βλάψει θα ήταν καλύτερα γι' αυτόν να μην το κάνει», δήλωσε σε ομιλία του.
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν απέρριψε μια ερώτηση δημοσιογράφου ο οποίος ρώτησε μήπως η στιγμή που επελέγη για τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου δεν ήταν η καλύτερη. Ο Γιααλόν είπε πως το Ισραήλ πρέπει να εργάζεται για να διατηρήσει τη στρατιωτική υπεροχή του και «αυτό απαιτεί δοκιμές επί του πεδίου και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε μια επιτυχημένη δοκιμή για να ελέγξουμε τα συστήματά μας. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ερευνούμε για να εξοπλίσουμε τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με τα καλύτερα συστήματα στον κόσμο».
Ο σχεδιαστής του συστήματος Άροου, ο Ούζι Ραμπίν, δήλωσε πως οι δοκιμές του αντιπυραυλικού συστήματος προγραμματίζονται «πολύ καιρό πριν» και εν γένει περνούν απαρατήρητες. «Αυτό που φαίνεται πως έκανε σήμερα τη διαφορά είναι η υψηλή ένταση που υπάρχει σχετικά με τη Συρία και η ασυνήθιστη επαγρύπνηση της Ρωσίας», πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο