Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εντάχθηκε το ιστορικό ρέμα Χρυσορροά στη Θήβα στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων» του ΥΠΕΚΑ.


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε την ένταξη του έργου
«Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα», στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων», με το οποίο επιχορηγείται, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), με 1.859.971,54 ευρώ

Η πράξη αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής συνολικού εμβαδού 20.950 τ.μ. στο κέντρο του Δήμου Θηβών και ειδικότερα στη περιοχή κατά μήκος του ρέματος Χρυσορρόα. Η περιοχή αναβάθμισης οριοθετείται δυτικά από την κορυφή του πρανούς του λόφου της Καδμείας (στο σημείο όπου το ρέμα Χρυσορρόα έχει διευθετηθεί με αγωγό), ανατολικά από την οδό Γληνού και Βόρεια-Νότια από την οδό Εστίας έως την οδό Τσεβά-Αυλίδος.

Σήμερα η περιοχή έχει επιχωματωθεί από την οδό Εστίας ως την οδό Τσεβά-Αυλίδος και η αναβάθμισή της θα πραγματοποιηθεί κύρια μέσω τοποθέτησης ψυχρών υλικών, τοποθέτηση νέου οδοστρώματος με ψυχρή φωτοκαταλυτική επίστρωση, αύξηση της επιφάνειας που διατίθεται στους πεζούς (κατασκευή πεζοδρόμων, αρχαιολογικής περιπάτου και ποδηλατοδρόμων) διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, σημαντική ενίσχυση του αστικού πρασίνου, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με φωτοβολταϊκά πάνελ και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής στοχεύει στη βελτίωση του μικροκλίματος μέσω μείωσης της μέγιστης θερινής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και της βελτίωσης της θερμικής άνεσης στην περιοχή, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών.  


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο