Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αύξηση στο 26% των κρατήσεων στα μπλοκάκια ζητά η τρόικα

Έρχονται νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους αλλά και μισθωτούς και συνταξιούχους
Την αύξηση από το 20% στο 26% της παρακράτησης φόρου εισοδήματος για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που αμείβονται με μπλοκάκια φέρεται να ζητά η τρόικα από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερος Τύπος».

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, με στόχο την άντληση εσόδων 150-200 εκατ. ευρώ στον επόμενο προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διάταξη προωθείται εν όψει του επόμενου φορολογικού νομοσχεδίου και, με την αύξηση της παρακράτησης στο 26% θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των αυτοαπασχολούμενων -καθώς, αναφέρεται, ο τελικός συντελεστής επί του ετήσιου καθαρού εισοδήματος είναι 26% (μέχρι τα 50.000 ευρώ).

Όπως σημειώνει ωστόσο η εφημερίδα, η αύξηση συντελεστή σημαίνει φόρο επί του τζίρου επειδή θα γίνεται επί των ακαθάριστων εσόδων και όχι επί του τελικού, καθαρού, φορολογικού εισοδήματος.

voria

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο