Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Λαμπεντούζα: Η τραγωδία που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά

Συνεχίζονται οι έρευνες στο ιταλικό νησί για αγνοούμενους μετανάστες με τη διεθνή κοινότητα να έχει βυθιστεί στο πένθος
Οι δύτες αναζητούν δεκάδες αγνοούμενους αφρικανούς μετανάστες, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά την ανατροπή του σκάφους, στο οποίο επέβαιναν, την Πέμπτη.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 111 σοροί ενώ οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι από 200. Δεκάδες πτώματα εικάζεται ότι έχουν παραμείνει εντός του ναυαγισμένου πλοιαρίου.

Οι επιβάτες του ήταν συνολικά περίπου 500, οι περισσότεροι με καταγωγή από την Ερυθραία και τη Σομαλία, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν τη ζωή 155 μεταναστών. Οι επιχειρήσεις των δυτών διακόπηκαν προσωρινά λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών, όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για περίπου 100 σορούς οι οποίες παραμένουν εντός του ναυαγίου, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 40 μέτρων. Οι μισές σοροί ανήκουν μέχρι στιγμής σε γυναίκες, ενώ υπάρχουν και τέσσερις οι οποίες ανήκουν σε παιδιά.
Ενρίκο Λέτα: «Τραγωδία τεραστίου μεγέθους»
Για «τραγωδία τεραστίου μεγέθους» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα. Στα σχολεία της Ιταλίας κρατήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο μίλησε εμφανώς συγκινημένος στο ιταλικό κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως για την Ευρώπη είναι τώρα η στιγμή να αναλάβει δράση.
«Μια χώρα η οποία δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της δεν μπορεί να υφίσταται. Κατά συνέπεια η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν θα προστατεύσει τα δικά της σύνορα, καθώς αυτό θα σημαίνει την προστασία των πολιτών της αλλά και την προστασία όσων επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορά μας και κινδυνεύουν να πεθάνουν, αβοήθητοι όμηροι των δουλεμπόρων χωρίς καμία απολύτως εγγύηση ασφάλειας, χωρίς τίποτα», είπε ο Αντζελίνο Αλφάνο.

Σε έτερο περιστατικό την Πέμπτη, 200 μετανάστες οδηγήθηκαν με συνοδεία στο λιμάνι των Συρακουσών στη Σικελία, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν αντιμετώπισε προβλήματα λίγα ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, 13 μετανάστες είχαν πνιγεί προσπαθώντας να φθάσουν στη Σικελία.

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο