Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση -Ο Δένδιας τα βάζει με τη Δικαιοσύνη

Μπορεί από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζουν με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα δυσαρέσκειας για τους υπουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση της ΧΑ και από το Μέγαρο Μαξίμου να διευκρινίζεται πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους δύο υπουργούς, είναι οι στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού», ωστόσο κανείς δεν μπορεί να κρύψει πια ότι η κυβέρνηση πάγωσε μετά την απελευθέρωση των τριών βουλευτών της ΧΑ και ακούγονται δημόσια πλέον ψίθυροι δυσαρέσκειας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του «αδειάζει» τους δικαστές και έμμεσα τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία αναφέρει «αν ζητούσαν περισσότερα στοιχεία από την αστυνομία θα τα έδινε», αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για το χειρισμό της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη μετά και την χθεσινή απόφαση των ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Μίχος. Παναγιώταρος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει πως «αν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν εις πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε με την ίδια επιμέλεια και με τον ίδιο επαγγελματισμό που έχουν επιδείξει από πλευράς τους μέχρι σήμερα».

Προσθέτει επίσης με αυστηρό τόνο και ουσιαστικά παίρνοντας αποστάσεις από άλλες εκπλήξεις που μπορεί να προκύψουν στην υπόθεση « «Ό,τι έγινε και ό,τι θα επακολουθήσει είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Εύχομαι και ελπίζω να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Βρισκόμαστε στην αρχή».

O Nίκος Δένδιας τόνισε πως η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή «συνεχίζεται, και θα επεκταθεί, θα φτάσουμε μέχρι τέλους».

Κεδίκογλου: Στην αρχή υπήρξε ένας αιφνιδιασμός αλλά δεν υπάρχει θέμα με τους υπουργούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μπορεί έδωσε απόλυτη κάλυψη στους δύο υπουργούς της κυβέρνησης και να διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κινείται «θεσμικώς άψογα», ωστόσο μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε πως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή υπήρξε ένας αρχικός αιφνιδιασμός από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια πάντως τόνισε ότι «έχουμε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της» και ζήτησε από όλους να συνδράμουν το έργο της. Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του πρωθυπουργού μετά από την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε ότι «υπήρξε μια έκπληξη» και ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά ενημέρωση.

Επισήμανε, ωστόσο, πως οι δηλώσεις που έκανε χθες ο ίδιος ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της», απηχούν και τις απόψεις του πρωθυπουργού.

iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο