Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ομάδες Γονέων (Σεμινάρια Εκπαίδευσης Γονέων )

Είναι αλήθεια  ότι οι ανθρώπινες σχέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας καθώς και στην διαμόρφωση της  αίσθησης-εικόνας που  έχουμε για τον εαυτό μας. Βασική προϋπόθεση για να αναπτύξουμε όλο μας το δυναμικό είναι η ύπαρξη  ανθρώπινων σχέσεων  μέσα στις οποίες νιώθουμε ασφάλεια, κατανόηση και άνευ όρων αποδοχή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν.    Η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης  προσπαθεί να δημιουργήσει και να παρέχει ένα τέτοιο ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο ο καθένας θα μπορέσει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να ανακαλύψει διαφορετικούς τρόπους να σχετίζεται με τους συνανθρώπους του.
Η ομάδα έχει ένα διττό στόχο: α) αυτογνωσία, αφενός  διευκολύνει τη διερεύνηση  και συνειδητοποίηση  θεμάτων που έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τη ζωή μας (Ποιος είμαι; Πώς θα ήθελα να είμαι; Πώς συμπεριφέρομαι; Πώς φαίνομαι στους άλλους; Πώς νομίζω ότι φαίνομαι στους άλλους;) β) διαπροσωπικές Σχέσεις, αφετέρου διευκολύνει την αναγνώριση, διερεύνηση  και συνειδητοποίηση των παραγόντων εκείνων που επηρεάζουν τις μεταξύ μας σχέσεις (συνήθειες, φόβοι, προκαταλήψεις, ατομικό - οικογενειακό - κοινωνικό σύστημα αξιών) όπως επίσης  και των συγκρούσεων, προβλημάτων και διαφορών στον οικογενειακό, ή εργασιακό τομέα και γενικότερα στην καθημερινή μας ζωή.
Η ομάδα δεν έχει προκαθορισμένη λίστα  θεμάτων για κάθε συνεδρία. . Ο διευκολυντής-συντονιστής της ομάδας  είναι περισσότερο ή τουλάχιστον κατά το δυνατόν  ένα ισότιμο μέλος παρά ένας γκουρού που με τις «πολύτιμες»  γνώσεις του και από θέση ισχύος κατευθύνει και συμβουλεύει. Συμβάλλει στη  ροή της αλληλεπίδρασης, στηρίζει τα μέλη αν και όποτε είναι απαραίτητο και γενικά συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της ομάδας. Τα μέλη ενθαρρύνονται να μιλήσουν για οποιοδήποτε προσωπικό ζήτημα η θέμα σχέσεων τα απασχολεί τη δεδομένη στιγμή. Ενθαρρύνονται να προσφέρουν υποστήριξη , να κάνουν ερωτήσεις, να  αναρωτηθούν για όσα ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν, να μοιραστούν με την ομάδα τους συνειρμούς, τα συναισθήματα  και τις σκέψεις τους.     Σε κάθε μέλος της ομάδας αναγνωρίζεται η ελευθερία να ακολουθεί τον προσωπικό του ρυθμό ανάπτυξης του και γίνεται αποδεκτή και σεβαστή η προσωπικότητά του και οι επιλογές του. Τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη συνοχή και εξέλιξη της ομάδας καθώς αναπτύσσεται είναι: εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη, κατανόηση, αποδοχή, ειλικρίνεια, αυθεντικότητα και φυσικά εχεμύθεια. Η συχνότητα των συναντήσεων είναι εβδομαδιαία για μιάμιση με δύο ώρες.  Για περισσότερες πληροφορίες :

Κατερίνα Τσίμηλα Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Τηλ.:22210-98905 / 6930699707

Ομάδες Γονέων (Σεμινάρια Εκπαίδευσης Γονέων )
                                          
Το πρόγραμμα αυτό μαθαίνει στους γονείς συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης των συγκρούσεων, που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη διατήρηση αρμονικής σχέσης με τα παιδιά τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Είτε είστε γονέας βρέφους είτε μικρού παιδιού ή εφήβου, γνωρίζετε πολύ καλά ποσό απαιτητική μπορεί να είναι η ανατροφή – ενίοτε έως και εξοντωτική. Και δυστυχώς τα παιδιά δεν έρχονται στον κόσμο μαζί με το αντίστοιχο εγχειρίδιο οδηγιών. Το να είστε γονέας δεν σημαίνει πάντα ότι γνωρίζετε αυτομάτως ή ενστικτωδώς τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίσταση. Το ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 10 τρίωρες εβδομαδιαίες ή δεκαπενθήμερες συναντήσεις. Πραγματοποιούνται ομάδες πρωινές και απογευματινές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Στα Σεμινάρια θα μάθετε:
*       Να βοηθάτε τα παιδιά σας να επιλύουν τα προβλήματά τους.
*       Να αντιμετωπίζετε τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών σας.
*       Να επιλύετε τις συγκρούσεις ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας.
*       Να ακούτε με τέτοιον τρόπο, ώστε τα παιδιά σας να νιώθουν ότι τα καταλαβαίνετε.
*       Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, ώστε τα παιδιά σας να μη έχουν αμφιβολίες για το τι εννοείτε.
*       Να θεσπίζονται κανόνες που να τηρούνται από ολόκληρη την οικογένεια. Να επιλύετε τις συγκρούσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.
*       Να ανατρέφετε τα παιδιά με μια φιλοσοφία που δεν είναι επιτρεπτική αλλά ούτε απολυταρχική.
*       Να γίνετε το πρόσωπο στο οποίο θα απευθύνονται τα παιδιά σας για να μοιράζονται και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ή τις στενοχώριες τους εποικοδομητικά.
Πώς θα Ωφεληθείτε Εσείς και η Οικογένειά σας
*      Τα παιδιά σας θα νιώθουν ελεύθερα να συζητούν τα προβλήματα, καθώς και τις ανησυχίες τους μαζί σας, αντί να αποσύρονται.
*      Θα μάθουν στην αυτοπειθαρχία και τον αυτοέλεγχο, και θα αναπτύξουν μια εσωτερική αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
*      Θα μάθετε πώς να δουλεύετε ο ένας μαζί με τον άλλον αντί ο ένας ενάντια στον άλλο.
*      Θα βιώνετε λιγότερες εκρήξεις θυμού και περισσότερες επιλύσεις συγκρούσεων.
*      Όλοι στην οικογένεια θα συμμετέχουν στη θέσπιση των κανόνων, οπότε όλοι θα έχουν κίνητρο να συμμορφώνονται σε αυτούς.
*      Θα πραγματοποιούνται λιγότεροι αγώνες για εξουσία – οπότε θα έχετε λιγότερες εντάσεις, μικρότερη δυσαρέσκεια, περισσότερη διασκέδαση, και θα βιώνετε ειρήνη και αγάπη.


   Πληροφορίες-Συμμετοχές:  6930699707/22210-98905

    E-mail: kat.tsimila@gmail.com



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο