Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος ο Γ. Λαγός, ελεύθεροι οι άλλοι 3 βουλευτές της Χ.Α.

Του Παναγιώτη Στάθη

Ελεύθερος, με τον όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρης.

Ελεύθεροι αφέθηκαν επίσης, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι άλλοι δύο συλληφθέντες βουλευτές Η. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Γ. Λαγός, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ενδείξεις για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κρίνονται μη επαρκείς για να προφυλακιστούν. Σε ό,τι αφορά τον Γ. Λαγό φέρεται να συνομιλεί ο ίδιος με το δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια οι τρεις βουλευτές επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους απειλώντας "αν πλησιάσετε θα τη φάτε στα μάτια", "να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό" κλπ.. Επίσης, έσπρωξαν και κλώτσησαν φωτογράφους και οπερατέρ.

Στη συνέχεια, κατέβηκαν πεζοί την οδό Ευελπίδων και στη διασταύρωση με τη Μουστοξύδη σταμάτησαν ταξί και έφυγαν. Τους πλησίασε κάποιος ο οποίος τους έβριζε στη διαδρομή. Διάφοροι συγκεντρωμένοι φώναζαν "κράτα Ηλία, μπράβο". Εκείνοι έστειλαν χαιρετίσματα σε Πρετεντέρη και Βερύκιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, θα απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί αύριο.

Ολόκληρες οι μαραθώνιες απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Μαραθώνια σχεδόν 20ωρη είναι η ανακριτική διαδικασία για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη, Η. Παναγιώταρο, Γ. Λαγό και Ν. Μίχο.

Οι ανακριτές διαφθοράς έχουν προχωρήσει σε μια εξαντλητική ανάκριση που ξεκίνησε στις 3 χθες το μεσημέρι, ρωτώντας μέχρι τελικής πτώσεως τους κατηγορούμενους για όλες τις πτυχές της δικογραφίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απολογία του Η. Κασιδιάρη διήρκησε 7 ώρες, από 3 ώρες απολογούνταν οι Η. Παναγιώταρος και Γ. Λάγος, ενώ λίγο μετά τις 9.30 ολοκληρώθηκε και η απολογία του Ν. Μίχου.

Οι ανακριτές θέτουν επί τάπητος λέξη - λέξη το κατηγορητήριο και ζητούν απαντήσεις γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται να πάρουν αβασάνιστα μια τόσο κρίσιμη δικαστική απόφαση η οποία έχει και προφανείς πολιτικές μεταφράσεις.

Το Capital.gr μεταφέρει τα βασικά σημεία των απολογιών των κατηγορουμένων τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ως εξής:

Η. Κασιδιάρης - 7 ώρες απολογία

Ο Η. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε:
«Ο μάρτυρας Α1 γνωρίζω ποιος είναι», ανέφερε το όνομά του, «είναι αμφιβόλου ηθικής άτομο. Ήταν στη ΧΑ αλλά επειδή ζητούσε χρήματα από τα μέλη μας τον διώξαμε. Πληρώθηκε για να τα πει αυτά.

Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζα, τον είδα στην τηλεόραση για πρώτη φορά. Μετά έμαθα ότι συμμετείχε σε δραστηριότητες της ΧΑ.

Ασχολούμαι με τα επικοινωνιακά θέματα του κινήματος ως εκπρόσωπος τύπου και δεν έχω καμία σχέση με τα οργανωτικά (σε ερώτηση για το αν είναι επιχειρησιακός αρχηγός).

Είναι πολιτική και όχι ποινική η δίωξη μας. Σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, το έκαναν λόγω της δυναμικής που είχε η υποψηφιότητά μου για το Δήμο της Αθήνας. Δεν υπάρχει καμία δική μου τηλεφωνική συνομιλία, που να με εμπλέκει στο τραγικό συμβάν στην Αμφιάλη.

Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές. Δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα. Χρηματοδοτούμαστε από την κρατική χρηματοδότηση και δίνουμε το 20% της βουλευτικής μας αποζημίωσης στο κίνημα.

Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας (προσκόμισε σχετικό δημοσίευμα) θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Το «εγέρθητι» ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία μας είχαν ταπεινώσει, την οποία εγώ θεωρώ λάθος.

Μας λένε εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος μας είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας».

Η. Παναγιώταρος – 3 ώρες απολογία

Ο Η. Παναγιώταρος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Το τηλέφωνο που έλαβα από τον Λαγό, στις 9 το βράδυ ,3 ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν κάτι σύνηθες, καθώς έχω τακτική επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους βουλευτές.

Τον Ρουπακιά δεν τον γνώριζα, τον είδα σε 2-3 φωτογραφίες από εκδηλώσεις της Χ.Α..

Όλο το κατηγορητήριο είναι αστείο και στηρίζετε σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με εμάς.
Είμαι σαράντα ετών και νοιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα ζωή μου. Είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Έχω ένα παιδί και θα ήθελα να αποκτήσω και δεύτερο.

Είναι ψευδομάρτυρες όσοι έχουν καταθέσει εναντίον μας και ότι υποστηρίζουν είναι μυθεύματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η ενέργεια στις λαϊκές της Ραφήνας ήταν λάθος ενέργεια για εμένα, αν ήταν έκνομη, ας τιμωρηθούμε από τη δικαιοσύνη.

Οι κατηγορούμενοι για τους ξυλοδαρμούς στο Πέραμα δεν είναι μέλη μας».

Γ. Λαγός – 3 ώρες απολογία

Για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για τα οποία ρωτήθηκε επιμόνως από τους ανακριτές, ο βουλευτής Γ. Λαγός υποστήριξε πως έγιναν για να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα το λεγόμενο καταστατικό που παρουσιάστηκε στο κατηγορητήριο. Το μόνο που γνωρίζω είναι το κατατεθειμένο επισήμως στον Άρειο Πάγο καταστατικό, το οποίο είναι το μόνο που απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Δεν χρησιμοποιούμε ναζιστικά σύμβολα σε επίσημες εκδηλώσεις και αν κάποιος εμφανιζόταν με τέτοια σύμβολα του απαγορευόταν η συμμετοχή στις δραστηριότητες της Χ.Α.».


Πηγή:www.capital.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο