Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ       ΘΗΒΑ 2/10/2013
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”                             ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.148
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ                  
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011        
ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    6944743524- 6979133908-6978353438



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γ.Σ.Ε.Ε., Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ, Ο.Ε.Χ.Β.Ε., ΤΥΠΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θήβας, ο μηχανισμός παραγωγής αντιπροσώπων (που από χρόνια έχουν στήσει οι εκφραστές του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού) της ΠΑΣΚΕ που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. (9 από τις 13 έδρες) έχει πάρει «φωτιά» με την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών σε σωματεία «σφραγίδες» το τελευταίο διαστημα.
Σε ότι σχετίζεται με τον κλάδο της χημικής βιομηχανίας, καταγγέλουμε τα εξής :
Τον Ιούνιο του 2011 ο μηχανισμός της ΠΑΣΚΕ έκανε αρχαιρεσίες στο σωματείο - σφραγίδα, με την επωνυμία ‘‘συνδικάτο πλαστικών και χημικής βιομηχανίας Επαρχίας Θηβών’’, -όπου την εφορευτική επιτροπή αποτελούσαν ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Θ. και ακόμη ένα μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ.- όπου και διαπιστώσαμε όργιο νοθείας και καταγγείλαμε συγκεκριμένα στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Ε.Κ.Θ. το 2012. Παρά ταύτα, οι 5 νόθοι αντιπρόσωποι πήραν κανονικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ε.Κ.Θ. το 2012 και το 2013.
Τους καλέσαμε να εγκαταλείψουν τις «μαϊμουδιές» και να βάλουν τις δυνάμεις τους στον «ΣΠΑΡΤΑΚΟ» που από πρώτο χέρι γνωρίζουν ότι ειναι ταξικό σωματείο με δράση στο νομό Βοιωτίας και αποτελέσματα για τους εργαζομένους. Όπως καλέσαμε και τα 5 εργοστασιακά σωματεία του κλάδου (ΜΟΡΝΟΣ, ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, PIPELIFE, PLEXAKO,ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ-DASYC) για ενιαία και μαζική οργάνωση και δράση των εργαζομένων στη χημική βιομηχανία, για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής-κυβερνητικής επίθεσης.
Πρόσφατα διαπιστώσαμε, ότι αυτός ο μηχανισμός έφτιαξε «νέο» σωματείο, με την επωνυμία, ‘‘Συνδικάτο πλαστικών και χημικής βιομηχανίας περιφεριακής ενότητας Βοιωτίας’’ και ανάμεσα στα ιδρυτικά του μέλη, φιγουράρουν οι ίδιοι (σ.σ. εφορευτική επιτροπή) που έκαναν τις εκλογές το 2011 στο σωματείο – σφραγίδα, άλλοι που έχουν βάλει φαρδιά - πλατιά τις υπογραφές τους σε μειώσεις μισθών και άλλοι γνωστοί απεργοσπάστες  συνδικαλιστές,
Όλοι οι προαναφερόμενοι, στα κούφια λόγια έχουν κάνει την «ενότητα» καραμέλα. Για ποια ενότητα μιλούν όμως; Σίγουρα όχι για ταξική ενότητα των εργατών στη βάση, όπου θα συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες, θα συζητούν, θα αποφασίζουν και θα δρουν συλλογικά, που δεν θα βλέπουν σαν εταίρους τους βιομήχανους αλλά σαν ταξικούς αντιπάλους, που δεν θα θυσιάζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους για την ανταγωνιστικότητα των αφεντικών, αλλα θα διεκδικούν αταλάντευτα την κάλυψη των αναγκών τους.
Αυτοί θέλουν τους εργάτες στην άκρη, υποταγμένους, Γι’ αυτό φτιάχνουν τέτοια σωματεία, που ακόμη και οι διοικήσεις τους, δεν γνωρίζονται ούτε από τα πρόσωπα αναμεταξύ τους.
Για το μόνο που κόπτονται είναι η προσωπική τους βολή και ενίοτε η παροχή «συνδικαλιστικής προστασίας» σε φίλους και συγγενείς, με την ταυτόχρονη διασφάλιση των υπέρ των συσχετισμών στα δευτεροβάθμια όργανα. Και για να τα πετύχουν αυτά συνεργάζονται ακόμη και με τους εργοδότες, προκειμένου να στείλουν τους εργάτες να ψηφίσουν.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27/9/2013 σε εξόρμηση του Σωματείου μας στην επιχείρηση ‘‘TUPPERWARE’’, ο εργολάβος που προμηθεύει με φθηνούς εργάτες την πολυεθνική , παίρνοντας ανακοίνωση απ΄τους εκπροσώπους του Σωματείου μας είπε : «...παιδιά έχετε και εκλογές αύριο... ». Στο ερώτημα των εκπροσώπων μας για ποιες εκλογές μιλάει, απάντησε : «...μου είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου να στείλω τον κόσμο να ψηφίσει αύριο στο Ε.Κ.Θ....».
Εννοούσε τις εκλογές του «νέου» συνδικάτου πλαστικών όπου όπως διαπιστώσαμε την επομένη, κατά σύμπτωση (;) την εφορευτική επιτροπή αποτελούσαν οι ίδιοι που προαναφέραμε το 2011.
Προάγουν την εργατική οργάνωση και πάλη όλα αυτά; Κάθε άλλο. Με τη στάση τους και τις πρακτικές τους αυτές οι δυνάμεις, σπέρνουν σύγχυση στους εργαζόμενους, εκφυλίζουν το κίνημα και τις διαδικασίες του, οδηγούν τους εργαζόμενους στην αποστράτευση και την ιδιοτεία, αφοπλίζουν το κίνημα.
Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή μας, μια απ΄τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας. Να λοιπόν ποιοι είναι οι διασπαστές. Να γιατί λέμε ότι αποτελούν το «Δούρειο Ίππο» του κεφαλαίου στις γραμμές της εργατικής τάξης.
Αυτούς πρέπει να βάλουν στο περιθώριο οι εργαζόμενοι και να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία, για την κατεύθυνση της πάλης στα πραγματικά αίτια που προκαλούν τα δεινά, την ίδια την ύπαρξη και δράση των μονοπωλείων και της πολιτικής τους εξουσίας.




ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

         Ο                                                                                                      Ο                        
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΚΑΒΑΛΟΣ                                                                            Μ. ΣΙΜΙΣΤΗΡΑΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο