Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η Θήβα τίμησε την Ελένη Γκύκατζη -Αρβελέρ

Για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό μίλησε στους Θηβαίους η διεθνούς κύρους Βυζαντινολόγος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κα. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, προσκεκλημένη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης»

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε στη εκδήλωση και με τη σειρά του καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας την κα. Αρβελέρ  λέγοντας χαρακτηριστικά :

«κα. Αρβελέρ, αποτελεί εξαιρετική τιμή η παρουσία σας στην πόλη μας για μία ακόμη φορά. Θυμάμαι από την τελευταία παρουσία σας στη Θήβα πάλι σε εκδήλωση των Μικρασιατών, ότι από την αρχή της ομιλίας σας αναφέρατε πως βρίσκεστε σε μία πόλη, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδος. Η αναφορά σας αυτή αποτελεί σημαντική δήλωση για εμάς και αποδίδει φόρο ιστορικής τιμής στην πόλη μας. Τον ίδιο φόρο τιμής  αποδίδει και η Θήβα σε εσάς. Ως θεσμός σας καλωσορίζω στην πόλη μας»

Κλείνοντας, ο κ. Δήμαρχος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ένωση Μικρασιατών για τις εξαιρετικού επιπέδου εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε φορά κρατώντας ψηλά τη Μικρασιατική παρουσία.

Η κα. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ θεωρείται από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες, ιδιαίτερα στη Βυζαντινολογία, με πολύ μεγάλο αριθμό διαλέξεων και ομιλιών εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι πρύτανης των Πανεπιστημίων της Σορβόνης από το 1976, καγκελάριος των Πανεπιστημίων στο Παρίσι, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία έχει αναλάβει τα ανώτερα αξιώματα και έχει τιμηθεί με πλήθος διεθνών διακρίσεων.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο