Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: 40η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”                            

17 ΝΟΕΜΒΡΗ
40η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τιμάμε, διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τις θυσίες του εργατικού-φοιτητικού-λαϊκού κινήματος, για ελευθερίες και δικαιώματα.
40 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ενάντια στο τυρρανικό καθεστώς του κεφαλαίου, την τοποθετημένη και κινούμενη από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, χούντα των συνταγματαρχών.
Η στρατιωτική δικτατορία –έκφανση της εξουσίας του κεφαλαίου- επιλέχτηκε για το ξεπέρασμα των αντιθέσεων ανάμεσα στα αστικά κόμματα και το παλάτι, για να διασφαλίσει – στις τότε συνθήκες – την καπιταλιστική ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου, βάζοντας το λαό στο γύψο και να προωθήσει τα νατοϊκά συμφέροντα στην περιοχή της Μεσογείου.
Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τα συμφέροντα και οι ανάγκες των μονοπωλίων επιβάλλουν τη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Γι΄αυτό σήμερα η αστική δημοκρατία – άλλη έκφανση της εξουσίας του κεφαλαίου – παράλληλα με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί, προωθεί το δόγμα «νόμος και τάξη», χτυπάει την Απεργία, τη διαδήλωση, τη συνδικαλιστική δράση. Με τη δημιουργία νέων θεσμών καταστολής και χειραγώγησης του λαού, φροντίζει για τη θωράκιση της σύγχρονης δικτατορίας του κεφαλαίου.
Σ΄αυτό το τοπίο προστίθεται και ο φασισμός - ναζισμός, η εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής», η δύναμη κρούσης του συστήματος κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και του αγωνιζόμενου λαού.
Τα αιτήματα της εξέγερσης, «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» θα παραμένουν επίκαιρα, όσο υπαρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου άνοιξε το δρόμο για την πτώση της χούντας. Απέδειξε ότι το κίνημα μπορεί να αναμετρηθεί με κάθε ταξικό αντίπαλο.
Σήμερα επιβάλλεται να ξεπεράσουμε τα εκβιαστικά διλήμματα, το φόβο και τρόμο που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, καθώς και τις αυταπάτες που σπέρνουν οι επίδοξοι «αριστεροί» διαχειριστές του καπιταλισμού.
Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από τις αγωνιστικές παρακαταθήκες και θυσίες του λαού μας. Συμβάλλουμε στην ενίσχυση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες ενάντια στα μονοπώλια και την πολιτική τους εξουσία για οριστική απαλλαγή απ τα δεινά που προκαλούν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο