Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εκβιάζουν για πλειστηριασμούς

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η τριμερής επιτροπή φαίνεται να διαφωνεί με τις προτάσεις για τα ακίνητα, αν και εκτιμάται πως θα υπάρξει συμφωνία από 10 έως 15 Δεκεμβρίου, άνευ άλλου απροόπτου.
Εκεί που ίσως να έχει υπάρξει μια σύγκλιση απόψεων είναι στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αφού έχει συμφωνηθεί να έρθει τις επόμενες εβδομάδες, ρύθμιση που θα περιγράφει ποιοι προστατεύονται και ποιοι ιδιοκτήτες μένουν εκτός.
Στα επαγγελματικά μισθώματα δεν φαίνεται προς το παρόν κάποιο φως στο τούνελ, αφού οι δανειστές συνεχίζουν να επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση, κάτι το οποίο δεν δέχεται η κυβέρνηση.
«Αγκάθι» ο φόρος ακινήτων
Το μεγάλο «αγκάθι» είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων, με το Υπουργείο Οικονομικών να δέχεται αφόρητες πιέσεις από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Ταυτόχρονα η τρόικα έχει αφήσει το θέμα στην άκρη, με τα τεχνικά κλιμάκια απλά να επιβλέπουν τις επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φόρος ακινήτων θα έρθει ως νομοσχέδιο χωρίς την τελική έγκριση της τρόικα, όπως επίσης και ο προϋπολογισμός του 2014.
Ούτως ή άλλως, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού μέσα στο επόμενο έτος, σε περίπτωση που απαιτηθούν «διορθώσεις». Πάντως, ακόμα και αλλαγές της τελευταίας στιγμής να φέρει το υπουργείο Οικονομικών, ο στόχος για τις εισπράξεις δεν πρέπει να πέσουν κάτω από τα 2,9 δισ. ευρώ.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο