Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, της 17ης Νοεμβρίου 1973, που έδειξε το δρόμο του αγώνα για την κατάκτηση και εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και την πτώση της δικτατορίας.
Το Πολυτεχνείο απετέλεσε σύμβολο ανιδιοτελούς κοινωνικού αγώνα για μια Δημοκρατική χώρα, για μια Ελλάδα που τη διέπουν οι αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας.  Η αντίσταση του λαού και κυρίως της νεολαίας ενάντια στη πιο σκληρή μορφή εξουσίας, ενός λαού που διεκδικούσε την ιστορική του κληρονομιά, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, αποτέλεσε και αποτελεί φωτεινό φάρο για τις επόμενες γενεές, γιατί υπερασπίστηκε τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά και δίδαξε ήθος, αυτοθυσία, θάρρος.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου, 40 χρόνια μετά, παρά τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, παραμένει αναλλοίωτο και ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ.  Στην εποχή των μνημονίων και της τρόικας, της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής κρίσης, των διαρκών μέτρων λιτότητας, των στερήσεων, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν τον δικό τους συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, για μια ευνομούμενη πολιτεία, απαλλαγμένη από φραγμούς και διακρίσεις, για την πρόοδο αυτής της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.
Ο Δήμος Θηβαίων τιμά και δοξάζει τους νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο