Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς»

Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η τροποποίηση της απόφασης ένταξης του έργου: «Λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς»,  με την προσθήκη νέου υποέργου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στις 28/08/2013, προϋπολογισμού  1.161.531,30 €.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το υποέργο για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στις 28/08/2013, στα πλαίσια του έργου με τίτλο: «Λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς».
Το νέο υποέργο έχει προϋπολογισµό 1.161.531,30 €, ενώ το έργο στο σύνολό του έχει προϋπολογισµό 3.476.565,22 € και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013» και των δράσεων που έχουν  εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μέσω του νέου υποέργου θα πραγματοποιηθεί η επανόρθωση των ζημιών, που προκλήθηκαν από θεομηνία (πυρκαγιά) στις 28/08/2013 και συγκεκριμένα θα γίνει αποκατάσταση της συνέχειας των μεμβρανών επικάλυψης του αργιλικού φραγμού , η μερική αποκατάσταση δικτύων (ύδρευσης, αποχέτευσης, πυρόσβεσης, βιοαερίου, ανακυκλοφορίας ) καθώς και επισκευή καλωδίων Χαμηλής Τάσης, που τροφοδοτούν το πίλλαρ της δεξαμενής αερισμού και υπερχείλισης.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε: «Έχοντας ως βασικό μας στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας κάνουμε ενέργειες, έτσι ώστε να αντιδρούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε φυσικές καταστροφές. Στο πνεύμα αυτό, μετά την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, η οποία προξένησε μεγάλες υλικές ζημιές στον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, προχωρούμε στη πρόσθετη χρηματοδότηση με το ποσό των 1.161.531,30 €, έτσι ώστε να αποκατασταθούν πλήρως».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο