Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Το Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» δεν μπόρεσε να χωρέσει το πάθος και τη δύναμη του παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων και του προγράμματος 2013 - 2014 για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, δόθηκε ομιλία από τον διακεκριμένο ειδικό παθολόγο - διατροφολόγο, Dr Γεώργιο Πανοτόπουλο, Διδάκτωρ Παν.Αθηνών, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) που ήταν και επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης, με θέμα « Παχυσαρκία, Μύθοι και Πραγματικότητα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια τρυφερή εικόνα δυο νεογνών που βρίσκονταν στη θερμοκοιτίδα αγκαλιασμένα. To μήνυμα αυτής της εικόνας, όπως τόνισε η κα Λούλα Ευθυμίου – μέλος Δ.Σ., το οποίο συγκίνησε το πολυπληθές κοινό , είναι η μεγάλη αξία που έχει μια αγκαλιά που μπορεί να γιατρέψει τις ανασφάλειες, τους φόβους, τη μοναξιά, ακόμα και την αρρώστια :«Ανοίξτε μια τεράστια αγκαλιά να χωρέσετε μέσα της όλο τον κόσμο. Ίσως έτσι, γίνουμε όλοι πιο ευτυχισμένοι».

Στον λόγο, που απηύθυνε η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Στέλλα Ταπανλή προς το κοινό, τόνισε τα εξής : « Εμείς στην Ε.Α.Ε προσπαθούμε να χειραγωγήσουμε την φαντασία μας, να την κάνουμε δημιουργική και να σας αποκαλύψουμε την ομορφιά της ζωής, ακόμη και μέσα από τον πόνο, την ανημποριά, την αρρώστια, με οδηγό πάντα την ελπίδα για ζωή με ποιότητα. Έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα της χρονιάς με την καρδιά μας, με αγάπη στον αναξιοπαθούντα, στήριξη στον ανασφάλιστο, αλλά με βάση τη λογική» και συνεχίζει λέγοντας : «Η πρόληψη παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μας. Τώρα πλέον το λένε όλοι. Δεν υπάρχει ποιότητα ζωής, δεν υπάρχει ζωή χωρίς πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση. Ακολουθήστε μας στο κορυφαίο πρόγραμμα της Ε.Α.Ε με δωρεάν εξετάσεις πρόληψης του καρκίνου. Από το 2009 έχουν εξετασθεί προληπτικά χιλιάδες γυναίκες». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να καλέσει όλους τους Συλλόγους Γυναικών να συμμετέχουν στα προγράμματα πρόληψης της Ε.Α.Ε που γίνονται με ασφάλεια και με τις απαραίτητες γνώσεις, ενώ έκλεισε την ομιλία της με ένα απόσπασμα από το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου : «Ειρήνη εναι όταν τ᾿ ἀνθρώπου ἡ ψυχὴ γίνεταιἔξω στὸ σύμπαν ἥλιος. Κι ὁ ἥλιος ψυχὴ μὲς στὸνἄνθρωπο».

Ειδική αναφορά έγινε στην δεύτερη δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την Τράπεζα Αίματος «Ζωή», όπως και στην δημιουργία Κέντρου Αντικαρκινικής Προστασίας . Όπως επεσήμανε, η κα Ταπανλή, η Τράπεζα αίματος «Ζωή» προσκαλεί όλο τον κόσμο να χαρίσει αίμα ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, αφού υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Επιπλέον, όσο αφορά το Κέντρο , η ίδια τόνισε ότι θα δημιουργηθεί ένα Πρότυπο Κέντρο, που δεν υπάρχει σε καμία πόλη της Ελλάδας. Το πρωί θα λειτουργεί ως Κέντρο Πρόληψης, εξέτασης, ενημέρωσης και το απόγευμα ένας μικρός «Ιανός - Κέντρο Πολιτιστικό».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του ιατρού Ιωάννη Λαμπρόπουλο, συνεργάτη της Ε.Α.Ε , που βοήθησε στο Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος αφιλοκερδώς και επίσημος χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λιβαδειάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία της ο Πανοσιολογιότατος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γ. Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ν. Παπαγγελής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Π. Αγνιάδης , όπως και πλήθος κόσμου που δεν χωρούσε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Συνεδριακού.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Παραρτήματος Λιβαδειάς ,το Δ.Σ. κάνει ένα δώρο στις ανασφάλιστες γυναίκες. Κάθε μήνα 5 γυναίκες θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στις εξετάσεις πρόληψης (ψηφιακή μαστογραφία), πληρώνοντας μόνο το λεωφορείο.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα συνεχίσει και φέτος την διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν θέατρο, εκδρομές ανά την Ελλάδα, με σημαντικότερη εκδήλωση αυτήν που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Λιβαδειά. Για την ακρίβεια, θα πραγματοποιηθεί ένας υπαίθριος μουσικός περίπατος, ,με τραγούδια του Χατζηδάκη, Θεοδωράκη από χορωδίες και καλλιτέχνες της Λιβαδειάς και της Περιφέρειας Βοιωτίας. Στον περίπατο αυτό θα γίνει 20λεπτη στάση στους Αρχαιολογικούς χώρους της Λιβαδειάς, με στόχο να αναδείξουν μέσα από την ιστορία το πολιτιστικό πρόσωπο και παρόν της πόλης.



Νεκταρία Ζιώγα

viotiki-ora


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο