Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Με επιτυχία η εκδήλωση της Alpha Bank στη Θήβα για τη νομισματική ιστορία της Βοιωτίας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, η  Alpha Bank, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, διοργάνωσαν  τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων διάλεξη με θέμα «Νομισμάτων Ιστορία- Βοιωτία», επιδιώκοντας τη μέγιστη προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του μεγαλείου και της εξαπλώσεως του Ελληνικού Πολιτισμού.

Η τράπεζα Alpha  διαθέτει  μια από τις σημαντικότερες νομισματικές συλλογές διεθνώς. Αριθμεί περισσότερα από 10.000 νομίσματα από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Με πρωταρχικό στόχο να αναδείξει την έκταση, τη διάδοση και την επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στον αρχαίο κόσμο, η Συλλογή οργανώνει εκθέσεις, διαλέξεις στην περιφέρεια και εκπαιδευτικά προγράμματα, συμμετέχει σε επιστημονικά συμπόσια και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύει σχετικές εκδόσεις.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε  η Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη και περιλάμβανε δύο μέρη: στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε μία σύντομη ιστορία της νομισματικής, καθώς και η εφεύρεση και η εξάπλωση του νομίσματος και στο δεύτερο τα αρχαία νομίσματα της Βοιωτίας,  τα οποία μεταφέρουν, ως αυτόπτες μάρτυρες, γεγονότα, μύθους και πληροφορίες και μας θυμίζουν την ιστορία και το μεγαλείο της περιοχής.



Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, λέγοντας ότι :  « H εκδήλωση αυτή αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η χρήση των νομισμάτων διαδόθηκε στις ανθρώπινες σχέσεις από τις πρώτες εξελικτικές κοινωνικές ομάδες μέχρι σήμερα αλλά και μια ευκαιρία για εμάς τους Θηβαίους να έλθουμε σε επαφή με αρχαία νομίσματα της περιοχής μας, ώστε να εμβαθύνουμε στην τοπική ιστορία αλλά και τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες παλαιοτέρων εποχών» .

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε την ALPHA BANK, τον Διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος κ. Γάκη Γεώργιο και την Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αναδεικνύουν τον πολιτισμό και προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος δεν μπορεί παρά να είναι αρωγός και υποστηρικτής.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του Συνεδριακό Κέντρου, σε ειδική προθήκη εκτέθηκαν αρχαία νομίσματα από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο