Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων κάτω των 250τ.μ. τις Κυριακές


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ, ΨΙΛΙΚΩΝ & ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Email: iakovou.kon@hotmail.com                  Τηλ: 6980406262
(δικαστικά αναγνωρισμένο πρωτοβάθμιο επαγγελματικό σωματείο ν.1712/1987 με αριθμό  μητρώου 9008)

Θεσσαλονίκη, 08 Μαΐου 2013

Προς,
κ. Κωστή Χατζηδάκη
Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,
Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
ΜΜΕ
Κάθε Ενδιαφερόμενο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε εξαγγείλατε το άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων κάτω των 250τ.μ. τις Κυριακές.
Το Σωματείο μας δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στις  εξαγγελίες σας , τις οποίες παραχωρήσατε χωρίς καμία εκ των προτέρων διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
Το ωράριο των καταστημάτων από το 2005  είναι γνωστό σε όλους ότι είναι διευρυμένο από τις 5:00 το πρωί έως 21:00 το βράδυ 6 ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως και Σάββατο. Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη κατά τόπους μπορεί η αγορά να λειτουργεί Κυριακή σε τουριστικές περιοχές, εορτές κλπ.
Ο περιορισμός των 250τ.μ. δεν διασφαλίζει την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση διότι τα περισσότερα εμπορικά κέντρα λειτουργούν με την μορφή shop in shop με κατά πολύ μικρότερα τετραγωνικά. Όσον αφορά τις αλυσίδες καταστημάτων είδη γνωρίζουμε όλοι τις επιπτώσεις που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  από τις «αλυσίδες» των πολυεθνικών  στην Ελλάδα.
Προσπαθείτε να λανσάρετε ένα νέο μοντέλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών χωρίς όμως να υπάρχουν προδιαγραφές την συγκεκριμένη περίοδο. Μία περίοδο  όπου ο Ελληνικός λαός χτυπιέται αλλεπάλληλα από τα μέτρα της  τρόικας, όπου τα χαράτσια τσακίζουν τα νοικοκυριά και η ρευστότητα στην αγορά είναι μηδενική. Όπου οι αυξήσεις στα καύσιμα, στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στους φόρους των ακινήτων, στα υψηλά επιτόκια δανεισμού έχουν φτάσει στην εξαθλίωση τα ελληνικά νοικοκυριά τις επιχειρήσεις και την αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή.
Είναι μύθος η αύξηση νέων θέσεων εργασίας με την λειτουργία  των καταστημάτων τις Κυριακές, την στιγμή που έχουν χαθεί πάνω από 100.000 θέσεις εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων την τελευταία διετία.
Δεν αναρωτιέστε ποιες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα μέτρα και στο άνοιγμα των Κυριακών;
Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σίγουρα όχι. Διότι αδυνατούν να προσλάβουν άτομα όταν ήδη έχουν από την προηγούμενη διετία το προσωπικό τους γιατί πνιγόντουσαν στις καθημερινές υποχρεώσεις και στους γιγάντιους λογαριασμούς. Όταν αδυνατούν να πληρώσουν τον ασφαλιστικό τους φορέα. Το ρεύμα, τα τέλη και τα εμπορεύματα τους ακόμη.
Πρέπει λοιπόν να αναλογιστείτε για ποιους παίρνετε τα μέτρα και από ποιους περιμένετε να εφαρμοστούν. Για τους αδύνατους ένα χτύπημα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Για τους δυνατούς ένα μέτρο σαν αυτό σίγουρα σημαίνει  χιλιάδες μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Μην ξεχνάτε όμως ότι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας για πολλά συναπτά έτη ήταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές ως γνωστόν απασχολούσαν και το μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό σε ποσοστό.
Ζητάμε λοιπόν, ως εκπρόσωποι των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ελληνικής αγοράς, να ξανασκεφθείτε και να σταματήσετε άμεσα κάθε σκέψη υλοποίησης μέτρων, να συνομιλήσετε με τους κοινωνικούς εταίρους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και τα νέα μέτρα της τρόικα  ομαδικά.
Δανειζόμενοι μια έκφραση που χρησιμοποιήσατε προεκλογικά σας υπενθυμίζουμε  «μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                 Η Γραμματέας
Κωνσταντίνος Ιακώβου          Σπυριδούλα Μπαλούκα                      



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο