Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Έγιναν οι δυο ημιτελικοί σε Χαλκίδα και Σκύρο για την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας


Πραγματοποιήθηκαν στη Σκύρο και στη Χαλκίδα, οι ημιτελικοί γύροι του Πανευβοϊκού διαγωνισμού για την καθιέρωση του ευβοϊκού φαγητού πρωινού και γλυκού.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, στο ΚΕΚ PRAXIS στη Χαλκίδα και την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 στο Ξενοδοχείο «Νεφέλη» στη Σκύρο έλαβαν χώρα οι ημιτελικοί γύροι, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της περιοχής της Χαλκίδας και της Σκύρου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα εντυπωσιακή και πολύ δυναμική ήταν η παρουσία των επιχειρήσεων και των κατοίκων από την περιοχή της Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ.

Συνολικά μέσα από πολλές συνταγές που διαγωνίστηκαν και μετά από την πολύ δύσκολη διαδικασία αξιολόγησης από την επιτροπή, οι πρώτες συνταγές που επιλέχθηκαν για να διαγωνιστούν στην τελική φάση του διαγωνισμού - που θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 11.30, στο ξενοδοχείο Λούσυ στη Χαλκίδα - ήταν οι ακόλουθες.



ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Κατηγορία φαγητού

AVANTIS SUITES HOTEL Ερέτρια, Μπιφτέκι Μανιταριών
HOTEL PHILOXENIA Λευκαντί, Κόκκορας Στιφάδο
Ουζερί του Θανάση, Πλατεία Αγ. Τρύφωνα, Νέα Λάμψακος, Σαγανάκι Γαρίδα με κόκκινη σάλτσα
Ευθαλία Κολλάρα Νέα Αρτάκη Λιλίκια (Γαύρος λιαστός)
Γιάννης Αποστόλου Χαλκίδα Καλαμαράκια γεμιστά φούρνου με σωτέ λάπαθο
Κατηγορία γλυκού

Γιάννης Αποστόλου Χαλκίδα Τηγανοκριτσίνια με άχνη και περγαμόντο
HOTEL PHILOXENIA ΛΕΥΚΑΝΤΙ Αμυγδαλόπιτα
Ευθαλία Κολλάρα Νέα Αρτάκη Αχαμνόπιτα (γαλατόπιτα)
Τασούλα Γεωργαλά Νέα Αρτάκη Κολοκυθόπιτα Γλυκιά στριφτή
Κατηγορία πρωινού

Ξενοδοχείο ΑΡΓΩ (Δήμητρα Κανάρη) Άγιοι Απόστολοι - ΠΕΤΡΙΕΣ
Πρόταση Πρωινού: Μηλοπιτάκια σπιτικά, Κέϊκ με λιαστή ντομάτα Δύστου και Ελιές, Τυροπιτάκια Φούρνου

Ειρήνη Μαστραντώνη Νέα Αρτάκη Κουλίκια
Ταρσή Λαμπροπούλου Νέα Αρτάκη Μουστοκούλουρα Πολίτικα
Κυριακή Σιαράπη Χαλκίδα Τυροπιτάρι


ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΥΡΟΥ

Κατηγορία φαγητού

Ταβέρνα "Ο Πεύκος" (Σταματία Καλημέρη), Σκύρος, Χταπόδι Στιφάδο
Πόπη Μικέ, Σκύρος, Σουπιές με μάραθο
Εστιατόριο "Μουριές" (Μυρσίνη Τραχανά), Σκύρος, Κατσικάκι λεμονάτο
Ταβέρνα "Στέλιος" (Μανώλης Βασιλάκος) Σκύρος Αστακομακαρονάδα
Εστιατόριο "ΜΑΝΩΛΙΑ" (Γιώργος Βαρσάμος), Σκύρος, Γίδα κοκκινιστή
Η παρέα της Χαλκίδας, Σκύρος, Σαλάτα με σύκα Εύβοιας
Κατηγορία γλυκού

Ζαχαροπλαστείο ΦΑΛΤΑΪΝΑ Κυριακοπούλου, Σκύρος, Παραδοσιακό Αμυγδαλωτό Σκύρου
Κατηγορία πρωινού

ΑΜΜΟΣ Hotel, Σκύρος, Σεσκουλόπιτα
Ευφροσύνη Μαυρίκου - Κατσαρέλια, Σκύρος, Τροχάδες
Όλγα Ζαχαράκη, Σκύρος, Σκυριανό γιορτινό ρυζόγαλο
Σκοπός της διαδικασίας του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, είναι μέσα από την αναζήτηση των τοπικών συνταγών της Ευβοίας, η ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού, πρωινού και γλυκού και η καθιέρωση τους, ως αναγνωρίσιμων τοπικών χαρακτηριστικών του νησιού.

Βασικός στόχος είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας, μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.



EVIAPORTAL.GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο