Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

"Καταιγίδα" απολύσεων στην αμυντική βιομηχανία - Συγχωνεύσεις και λουκέτα


Και στην υπόθεση των απολύσεων στο δημόσιο ο χώρος της Εθνικής Άμυνας μπαίνει πρώτος στο στόχαστρο. Μπορεί να μην έχει να κάνει άμεσα με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά έχει να κάνει με την αμυντική βιομηχανία ή ότι κατάφεραν οι πολιτικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης να αφήσουν απ΄ αυτή. Είναι μνημονιακή υποχρέωση. Πρέπει να υπάρξουν άμεσα, μέσα στο Μάιο 2.000 απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων.

Μπορεί να υπάρχει μια δεξαμενή υπαλλήλων σε φορείς και οργανισμούς που ήδη έχουν επιλεγεί, ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2.000 ατόμων μόνο από αυτούς.

Έτσι πολλοί μιλούν για συγχώνευση των αμυντικών εταιρειών του Δημοσίου όπου υπηρετούν περίπου 2.650 υπάλληλοι.

Επί της ουσίας πολλοί προσανατολίζονται στην ενοποίηση, διοικητικά τουλάχιστον των ΕΑΣ, της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ, ώστε να υπάρξει μείωση προσωπικού.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση περισσοτέρων από 1.000 θέσεων καθώς τόσες είναι οι διοικητικές θέσεις στις τρεις ΔΕΚΟ.

......
 Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στην ΕΑΒ 1.350 άτομα, άλλα 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ.

Ωστόσο η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών δεν είναι η πλέον απλή υπόθεση. Θα χρειαστεί χρόνος και φαίνεται ότι δεν είναι η λύση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Έτσι το ... μπαλάκι γυρίζει πίσω στα ιδρύματα και τα κέντρα ερευνών που ήδη έχουν επιλεγεί.

Η λίστα με τους προς κατάργηση φορείς απ' τους οποίους θα προκύψει και το προς απόλυση προσωπικό περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες την Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, το Κέντρο 
Ερευνών για θέματα Ισότητας, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τον Φορέα Διαχείρισης των Προστατευόμενων περιοχών της Αττικής, το κέντρο πρόληψης και θεραπείας του Διαβήτη, το εθνικό ινστιτούτο εργασίας κ.α.

Οι οργανισμοί αυτοί σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να καταργηθούν άμεσα. 


ΠΗΓΗ http://www.onalert.gr


ΘΗΒΑ GR



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο