Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Angelina Jolie: Υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή γιατί είχα 87% πιθανότητες να εμφανίσω καρκίνο


Σε ένα εκ βαθέων άρθρων στους New York Times η διάσημη ηθοποιός Angelina Jolie αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο, στέλνοντας, μήνυμα ελπίδας σε όλες τις γυναίκες

Η Angelina Jolie αποκάλυψε  ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο.
Σε άρθρο της με τίτλο "My Medical Choice"-"η ιατρική επιλογή μου" που δημοσιεύεται στην εφημερίδα New York Times, η αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σ' αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.
Η μητέρα της, γράφει, πέθανε από καρκίνο στα 56 της χρόνια και η ίδια η Jolie  ανακάλυψε πως είχε το "ελαττωματικό" γονίδιο BRCA1, κάτι που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.
"Για κάθε γυναίκα που το διαβάζει αυτό, θέλω να γνωρίζει ότι έχει επιλογές. Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να εξεταστούν και να αναζητήσουν πληροφορίες για τις επιλογές που έχουν" αναφέρει στο άρθρο της.
Η ηθοποιός αναφέρει ότι οι γιατροί που την παρακολουθούν εκτιμούν ότι είχε 87% κίνδυνο καρκίνου του μαστού και σχεδόν 50% κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών, αν και ο κίνδυνος είναι διαφορετικός  στην περίπτωση της κάθε γυναίκας.


Η Jolie ξεκίνησε τις διαδικασίες στις 2 Φεβρουάριο και τις ολοκλήρωσε στις 27 Απριλίου. Όλη αυτή την περίοδο κατάφερε να κρατήσει την επέμβαση μυστική και να συνεχίσει να κάνει τη δουλεία της αναφέρει.
Μέσα από το άρθρο της δίνει λεπτομέρειες της επέμβασης, ευχαριστεί το σύντροφό της Brad Pitt για την τρυφερότητά του και θυμίζει στον κόσμο ότι  458.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο.
Στο εξής, ο κίνδυνος να εμφανίσει καρκίνο του μαστού δεν είναι περισσότερες από 5%, διευκρίνισε.
Η ηθοποιός και ο Μπραντ Πιτ έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και υιοθετήσει ακόμη τρία. "Μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται πια να φοβούνται ότι θα με χάσουν εξαιτίας ενός καρκίνου του μαστού", πρόσθεσε
Τέλος αναφέρεται στο υψηλό κόστος για τις εξετάσεις  BRCA1 και BRCA2 που ανέρχεται στα τρεις χιλιάδες δολάρια, στις Η.Π.Α, κάτι που εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για πολλές γυναίκες.
Διαβάστε το κείμενο στην New York Times
Πηγή:New York Times



 “News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο