Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνταγή για μάγους: Καταστρέψτε την αγορά με μια απόφαση!


Ο κ. Βενιζέλος το καλοκαίρι του 2011 κατάφερε με μια μόνο απόφαση να διαλύσει τόσο την ενεργοβόρα εξαγωγική βιομηχανία όσο και την τότε δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η εγκληματική αυτή πολιτική συνεχίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο ηλεκτροπαραγωγής αύξησε τότε 30% τα επίπεδα τιμών χονδρικής στο ρεύμα, οδηγώντας σε ζημιές δισεκατομμυρίων:
1.      για τη βαριά βιομηχανία που είχε πολύμηνα κλεισμένα συμβόλαια με άλλες τιμές, ενώ μετά τη λήξη τους κατέστη μη ανταγωνιστική,

2.      για τη ΔΕΗ που η οικονομική κατάστασή της επιδεινώθηκε περαιτέρω,

3.      για το τότε «άνοιγμα» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που συνοδεύτηκε από σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις και πήγε πίσω τουλάχιστον 2-3 χρόνια.


Σήμερα αυτές οι αποφάσεις, σε συνδυασμό με τις παλαιότερες για τον τρόπο διαμόρφωσης της τιμής του φυσικού αερίου (με βάση την διακύμανση του πετρελαίου), έχουν οδηγήσει ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους σε πλήρη απαξίωση. Δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέες «θέσεις» ανεργίας, υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής έκλεισαν ή υπολειτουργούν, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευτεί από το γνωστό σκάνδαλο της ηλεκτρικής ενέργειας που δεν ... πρόλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές και βέβαια ο φόρος – όπως και ο αντίστοιχος στο πετρέλαιο θέρμανσης – δεν απέδωσε!

Η «Δημιουργία, ξανά!» ζητά οι μαθητευόμενοι μάγοι να αφήσουν επιτέλους το «τιμόνι» σε κάποιον που να έχει στοιχειωδώς εργαστεί στην πραγματική οικονομία. Πριν από οτιδήποτε άλλο η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε:
·         Πλήρη κατάργηση του ειδικού φόρου και κάθε άλλου καταστροφικού για την απασχόληση και την οικονομία τέλους.

·         Επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων προμήθειας φυσικού αερίου ώστε, αν μη τι άλλο, η Ελλάδα να πληρώνει ανάλογα με την τροφοδοτούμενη από τον ίδιο αγωγό Βουλγαρία!

·         Άμεση άρση όλων των στρεβλώσεων στην ενέργεια.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! • Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10

ΤΗΛ: 2118005665 • FAX: 2118003365

www.dimiourgiaxana.gr  • press@dimiourgiaxana.gr • #DimiourgiaXana

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος (6977880995), Νίκος Λ. Μαυρίδης (6977022395)



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο