Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Ψάχνονται» οι αιρετοί στη Στερεά


Τα φλέγοντα ζητήματα της αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν την Παρασκευή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων και στη συνέχεια στη Γενική Συνέλευση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας.
Εκτός από τα θεσμικά θέματα έμφαση δόθηκε στα οικονομικά της αυτοδιοίκησης αλλά καθώς επίσης στα οικονομικά και την οργάνωση της ΠΕΔ Στερεάς ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα.
«Πέρα από τα σοβαρότατα θεσμικά θέματα επικεντρώσαμε στην οικονομική κατάσταση διότι οδηγούν τους δήμους σε εξαθλίωση, απαξίωση και αφανισμό. Τα προβλήματα είναι πολλά και η τοπική αυτοδιοίκηση στο σύνολό της πρέπει να αντισταθεί μήπως περισώσουμε κάτι από αυτό που έρχεται. Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση οι δήμοι στο τέλος δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Βαγγέλης Τετριμίδας και συμπλήρωσε: «Ιδιαίτερα μας απασχόλησε το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των δήμων που ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Άλλοι δήμοι παίρνουν περισσότερα χρήματα και άλλοι λιγότερα, το πρόβλημα της «μαϊμού» απογραφής είναι αρκετά σοβαρό».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με τα ψηφίσματα αλλά όπως υποστήριξε «στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, τουλάχιστον να είμαστε όλοι μαζί, να είναι ομόφωνες οι αποφάσεις για να μπορέσουμε να τα διεκδικήσουμε και αν χρειαστεί και άλλη μορφή αγώνα είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία».
Το συνέδριο της ΚΕΔΕ σύμφωνα με τον δήμαρχο Λιβαδειάς Νίκο Παπαγγελή έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή έτσι λοιπόν στο τραπέζι έπεσαν πολλά θέματα.
«Θεωρώ ότι το θέμα που θα επικρατήσεις τόσο στη συνέλευση όσο και στο συνέδριο είναι η νέα πρόταση της κατανομής των ΚΑΠ βασιζόμενο στη νέα απογραφή του 2011, θέμα ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένου ότι διανύουμε περίοδο ισχνών αγελάδων περίοδο που οι πόροι της αυτοδιοίκησης είναι περιορισμένοι», είπε ο κ. Παπαγγελής σημειώνοντας παράλληλα ότι εκτός από τα οικονομικά ιδιαίτερα επίσης απασχολούν  τα θεσμικά, και οι νέες αρμοδιότητες».
Η Γιώτα Πούλου επικεφαλής παράταξης μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς αφού εξέφρασε επιφυλάξεις για τον προγραμματισμό της συνεδρίαση αφού όπως επεσήμανε στους συμμετέχοντες δεν είχαν δοθεί στοιχεία και εισηγήσεις, πρόσθεσε: «Λυπάμαι που το λέω αλλά η ΠΕΔ αυτά τα δυο χρόνια δεν κινητοποιήθηκε έτσι όπως θα έπρεπε, δεν μπήκε μπροστά στους αυτοδιοικητικούς της περιφέρειας για να διεκδικήσει καταρχάς πράγματα για την βιωσιμότητα των δήμων που γνωρίζομε όλοι οτι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε μεγάλη επισφάλεια και δεύτερον δεν μπόρεσε  να σταθεί κοντά στους δημότες της περιφέρειας. Ελπίζω στο συνέδριο της ΚΕΔΕ να υπάρξει μια διαφορετική φωνή από την δική μας περιφέρεια».
Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Κώστας Μπασδέκης διαχώρισε τη θέση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η λογική τους είναι μια λογική διαχείρισης μια πενιχρής ΚΑΠ η οποία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες του λαού και αντικειμενικά έρχεται σε αντίθετης με την δική μας φιλοσοφία που μιλάει για διαφορετική χρηματοδότηση και μάλιστα τέτοια που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού. Αυτό το λέμε εδώ το λέμε και στον λαό που πρέπει να αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση».





 viotianet.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο