Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Aρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε βοσκό


Τύχη βουνό είχε βοσκός στα ορεινά Άγραφα στο χωριό Βασιλέσι Πρασιάς Ευρυτανίας όταν μεγάλη σε μέγεθος αρκούδα του επιτέθηκε.
Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στην τοποθεσία "Κρεβάττια" στα βουνά γύρω από τον συνοικισμό και δίπλα στην καλύβα του βοσκού όπου τους καλοκαιρινούς μήνες πηγαίνει με τα κοπάδια του.
Έτσι την ώρα που μάζευε τα ζώα του και μπήκε στην καλύβα άκουσε δυνατούς θορύβους και βελάσματα των προβάτων. Βγαίνοντας έξω αντίκρυσε την αρκούδα να στέκει απέναντι του στα 50 μέτρα περίπου. Φυσικά τα έχασε και προσπάθησε με μικρά βήματα να μπει στη στάνη. Το μεγαλόσωμο ζώο σηκώθηκε στα δύο του πόδια και με γρήγορες κινήσεις "κύλησε " πέτρα προς το μέρος του "άτυχου" τυχερού τσοπάνη τραυματίζοντας τον ελαφριά στο χέρι του. Αφού κατάφερε να μπει στη καλύβα πήρε το κυνηγετικό του όπλο εκφοβίζοντας την αρκούδα με αποτέλεσμα να την απομακρύνει.Ο ίδιος φωνάζοντας για βοήθεια προς τους κοντινούς τσοπάνηδες που έσπευσαν γρήγορα και μεταφέροντας τον στο κέντρο υγείας που είχε πάθει ισχυρό σοκ
Πολλές οι απώλειες ζώων που είχαν οι βοσκοί ,στα ορεινά Άγραφα από τις επιθέσεις του άγριου ζώου.

Prassia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο