Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος εποχής για τη 12ετία στις επαγγελματικές μισθώσεις - Αδιέξοδο στη συνάντηση της τρόικα με Χατζηδάκη

Την πλήρη και άμεση απελευθέρωση του καθεστώτος των επαγγελματικών μισθώσεων ζητεί η τρόικα από την κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα να δείχνει στις διαπραγματεύσεις την παραμικρή διάθεση συμβιβασμού με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Η γενικευμένη απορρύθμιση του πλαισίου που διέπει τις εμπορικές μισθώσεις, απειλεί να τινάξει στον αέρα την αγορά, καθώς πολλοί επαγγελματίες κινδυνεύσουν να βρεθούν στο δρόμο, σε μία περίοδο που με αιματηρές θυσίες καταφέρνουν -όσοι καταφέρνουν- να επιβιώνουν.

Το πρωί της Τετάρτης, το κλιμάκιο της τρόικα συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Οι συζητήσεις κράτησαν τρεις ώρες περίπου, ωστόσο διέξοδο δεν βρέθηκε.

Η τρόικα ζητεί να καταργηθεί η 12ετία και στις υφιστάμενες (δηλαδή τις παλαιές) μισθώσεις, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης αντιπροτείνει να διατηρηθεί η 12ετία στις παλαιές, ενώ στις νέες μισθώσεις να υπάρχει η δυνατότητητα 6ετούς μίσθωσης με ανανέωση για ακόμα 6 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών λένε ότι για τα κλειστά μαγαζιά δεν φταίει η ύφεση, αλλά το ότι οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν τα ενοικιάσουν με ασύμφορους όρους!

Αντίστοιχη αντιμετώπιση με το υπουργείο Ανάπτυξης είχε και το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, όταν συναντήθηκε προ ημερών με το τεχνικό κλιμάκιο της τριμερούς.

Η ΕΣΕΕ ζητά οι εμπορικές μισθώσεις να έχουν διάρκεια έξι ετών με ισόχρονη παράταση, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενοικιαστής είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, καθώς και να διατηρηθεί ως έχει η 12ετία στις υφιστάμενες εμπορικές μισθώσεις.

Η απάντηση της τρόικα στη συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται περί τα τέλη της εβδομάδας, ενώ η σχετική ρύθμιση θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

iefimerida.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο