Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτέλους !! ….. Τι δεν καταλαβαίνεις ??

- Παρατήρησες ότι το ΚΚΕ δεν έχει αντιδράσει για αυτή την περιβόητη «θεωρία των 2 άκρων» !? Είδες κανένα στέλεχος του, να δίνει σημασία και να ασχολείται με αυτή τη θεωρία!?

- Παρατήρησες ότι το ΚΚΕ δεν επαίρεται για τον αυτοπροσδιορισμό του στο «Συνταγματικό Τόξο» και δεν το μνημονεύει στο λόγο του !?

- Παρατήρησες ότι ακόμα για τα πρόσφατα επεισόδια βιαιοπραγίας, προπηλακισμών, τραμπουκισμών μετά φόνου, το ΚΚΕ, παρ’ ότι (στην παρούσα φάση) είναι ο κατ’ εξοχήν πολιτικο-κοινωνικός αποδέκτης των αποτελεσμάτων και συνεπειών τους, κρατά χαμηλούς, ήπιους και πιο συγκροτημένους τόνους, σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα και σε σχέση με την Κυβέρνηση !?

- Παρατήρησες ότι το ΚΚΕ δε ζητά πιο αυστηρή νομοθεσία περιστολής και αντιμετώπισης της αστικής βίας !?

ΟΧΙ !! Και ούτε ποτέ θα δεις το ΚΚΕ να αμφισβητεί τη «θεωρία των 2 άκρων», διότι αυτή είναι η βάση της ιδεολογικής του πλατφόρμας, ο λόγος της ύπαρξης του, η δύναμη του λόγου του !! Αν το ΚΚΕ αποποιηθεί της «ακραίας αντίληψης» του, τότε είναι καταδικασμένο, ….. να γίνει ΣΥΡΙΖΑ, να ξανακολλήσει δηλαδή τις παιδικές ασθένειες της μεταπολίτευσης και νομιμοποίησης του, εκείνες τις γελοίες καταστάσεις της διάσπασης του, σε ΚΚΕεσ και ΚΚΕεξ. που άλλοι θέλανε νάναι στους δρόμους κι άλλοι στη Βουλή !!



Το ΚΚΕ από συγκροτήσεως του, ήταν και είναι (μέχρι την εμφάνιση της Χ.Α.) το μοναδικό Κόμμα με καθετοποιημένη «στρατιωτική» διοικητική δομή, σοβαρή επιχειρησιακή οργάνωση, στιβαρή πειθαρχία, οικονομική αυτοδυναμία και συστηματική ιδεολογική και μαχητική (τακτική – επιχειρησιακή – στρατηγική) εκπαίδευση των στελεχών του. Ήταν και είναι το μόνο Κόμμα με πραγματική «Οργάνωση Μάχης», με Σχέδια Επιχειρήσεων, με Κανόνες Εμπλοκής και διακηρυγμένη «Λευκή Βίβλο» των Στόχων του !!

Το ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι, αν ξεφύγει από τα «ακραία όρια» του, θα αναγκαστεί να εισέλθει, παρά το ΣΥΡΙΖΑ, στο κατεστημένο συστημικό παιχνίδι της εξουσίας, το οποίο και θα του αλλοιώσει τη φυσιογνωμία, θα αλλοτριώσει τους στόχους του και σταδιακά θα το αφανίσει …. ευθυγραμμισμένο και υποταγμένο σε μια πραγματικότητα, που αρνείται να αποδεχθεί !!



ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ !! Τι δε βλέπεις λοιπόν στη συμπεριφορά αυτού του «στραβόγιαννου» – τη Χρυσή Αυγή – που σήμερα μας προέκυψε και ως αλλοπρόσαλλο μόρφωμα οργανώνεται και ενεργεί στα χνάρια του «μέντορα» του, του επαναστατικού προ-δικτατορικού ΚΚΕ (50-60 χρόνια πριν) !?

Αναλογιστείτε και αντιπαραβάλετε τις σημερινές καταστάσεις και πολιτικές αιτιάσεις, μ’ αυτές της μετα-εμφυλιοπολεμικής περιόδου, βάλτε όπου «Κουμμουνιστικός» κίνδυνος, τον «Φασιστικό-Νεοναζιστικό» κίνδυνο (ή μήπως έχουν κοινωνικά και ιστορικά διαφορετική συμπεριφορά και αποτελέσματα ;;) και συνδυάστε τα, με τις ακραίες κοινωνικές, οικονομικές και έκρυθμες πολιτικές καταστάσεις, του ΤΟΤΕ και του ΣΗΜΕΡΑ !!

ΜΟΝΟ έτσι θα καταλάβετε πως ενεργεί, ποιον αντιγράφει, πως δυναμώνει και ….. σε τι προορίζεται να εξελιχθεί η Χ.Α. !!



Παρατήρησε ότι, σήμερα μόνο το ΚΚΕ και η Χ.Α. διαθέτουν «καθαρό λόγο, παρρησία πράξεων και συμπεριφορών, αγωνιστική υπερηφάνεια, σταθερότητα απόψεων και θέσεων» (όλα μέσα σε εισαγωγικά), έστω κι αν δε συμφωνείς μαζί τους, έστω κι αν  ξεφεύγουν κάθε έννοιας λογικής, έστω κι αν καταπατούν κάθε διάταξη έννομης και συνταγματικής τάξης, έστω κι αν στην περίπτωση της Χ.Α. ειδικότερα, η συμπεριφορά της χαρακτηρίζεται επιεικώς και ανεπιφύλαχτα, ως εγκληματικά αντικοινωνική !!

Απλά, δεν πιστεύουν στο Νόμο και στο Σύνταγμα και σ’ ότι αυτά εκφράζουν και εκπροσωπούν !! Δεν τους ενδιαφέρουν, δεν τα επικαλούνται, δεν τους αφορούν και …. δεν κόπτονται να αυτοενταχθούν ή να παραμείνουν εντός του πλαισίου των. Εξάλλου, αυτά είναι ο υπαρκτός αντίπαλος τους, δεν θέλουν σχέσεις μαζί του και το δηλώνουν, χωρίς περιστροφές. Δεν επιλέγουν να συνομιλούν και να συνδιαλέγονται με αυτούς (τον αντίπαλο), αλλά να κινούνται και συμπορεύονται με το λαό στα πεζοδρόμια, σε μια «παρά φύσιν» συμμαχία μαζί του, εναντίον του κοινού εχθρού, που ήταν και παραμένει το σύστημα (ειδικά τέτοιες ώρες).



Παρατήρησε λοιπόν ότι, οι «πουριτανοί» του ταμπού της ιδεοληψίας ταύτισης του ΚΚΕ με τη Χ.Α., δεν προέρχονται από τους ακραιφνείς ριζοσπάστες αριστερούς, αλλά από τους γιαλαντζί συστημικούς αριστερούς.

Είναι βέβαιο ότι, το σημερινό ΚΚΕ έχει πλέον περάσει στη φάση της ωριμότητας (και ενδεχομένως της συνταξιοδότησης) του και σε καμιά περίπτωση, οι σημερινές συμπεριφορές της Χ.Α., δεν ταυτίζονται με τις σημερινές δράσεις του ΚΚΕ. Όμως μόνο το ΚΚΕ, είναι σε θέση να καταλάβει την ιδιοσυγκρασία του κακέκτυπου αντίγραφου του, ενθυμούμενο τη ρομαντική δική του νιότη, αγναντεύοντας την, εκεί στο ιστορικό βάθος, με τα πρώτα επαναστατικά του χνάρια.



Όσο οι ανόητοι του πολιτειακού μας συστήματος, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, τόσο θα τροφοδοτούν τις φυγόκεντρες δυνάμεις της «θεωρίας των 2 άκρων», μέχρι την νομοτελειακή συνέπεια, της έκρηξης και της εκ νέου ισορροπίας του συστήματος .



Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη, διότι κουβαλά μέσα της όλα τα γονίδια του παλαιοκομματικού συστήματος, ξέρει τις αδυναμίες του και γνωρίζει το παρελθόν του. Αμφιβάλω αν μπορεί πλέον να αντιμετωπισθεί χειρουργικά με ακρωτηριασμό (όπως φαίνεται να επιχειρείται) ή με αντιβιοτικά, στα οποία είναι ισχυρά εθισμένη !!

Τα πογκρόμ, τα κυνηγητά και οι διώξεις κατά της Χ.Α. είναι νόμιμα και επιβεβλημένα και έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν εφαρμοστεί. Όμως θα γυρίσουν μπούμερανγκ στα ανόητα κεφάλια των εμπνευστών τους, αν αυτά φανούν – προβληθούν, ως αποσπασματικά, στοχευμένα και μονόπλευρα. Αν η Χ.Α. αποδείξει ότι το «επαχθές Σύστημα» που κυβερνά, έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, ΤΟΤΕ από θύτης, θα εμφανιστεί ως το κυνηγημένο, συμπαθές θύμα … του «δυνάστη» !! Όσο η Πολιτεία δεν έχει (δεν εφαρμόζει) αυστηρούς, ενιαίους και σταθερούς κανόνες λειτουργίας, θα απαξιώνεται, θα αμφισβητείται και τα αυτο-γελοιοποιείται !!



Αν υπάρχει έστω κάτι θετικό, σ’ αυτή την κατάσταση είναι ότι, ο τρόμος από την οχλαγωγή καλπασμού και η οσμή βίας του επερχόμενου νέου «Αττίλα», μπορεί να μας συνεγείρει επιτέλους, στην πολυπόθητη ομόνοια και ομοψυχία αντίστασης και αγώνα, για μια ριζική αναγέννηση της κοινωνίας και της Χώρας μας.

Ας είναι κι έτσι !!

Γ.K.

olympia

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο