Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ψάχνουν για «σταγονίδια» σε Αστυνομία, στρατό, λιμενικό

Ενα ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στην Χρυσή Αυγή ότι δεν θα ανεχθούν την οποιαδήποτε παρείσφρηση στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στέλνουν τις τελευταίες ώρες τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας και Εθνικής Αμυνας. Ετσι, μετά το ξήλωμα των στρατηγών, τις μετακινήσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας τη σαφή εντολή να γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν σχέσεις ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. με το νεοναζιστικό μόρφωμα, την Τρίτη άρχιαν τα ντου σε αστυνομικά τμήματα ενώ δόθηκε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για «σταγονίδια» του ακροδεξιού κόμματος και στους κόλπους του Λιμενικού.

Οι έρευνες εντείνονται μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς οι αποκαλύψεις για τις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας. Πρώην και νυν στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος προβαίνουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα τάγματα εφόδου, τους κρυφούς στρατούς και τις φάλαγγες που διέθετε η Χρυσή Αυγή και την εκπαίδευση που λάμβαναν από εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων.

Τελευταία εξέλιξη, η εντολή που δόθηκε για ελέγχους στο Λιμενικό. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, οι έρευνες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση.

Έρευνα για σταγονίδια της Χρυσής Αυγής στο Λιμενικό είχε γίνει και πριν από μερικούς μήνες μετά από καταγγελίες ότι στο ΤΕΙ του Πειραιά υπήρχαν αφίσες της Χρυσής Αυγής που είχαν τυπωθεί πάνω σε μη διαβαθμισμένα υπηρεσιακά έγγραφα του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ωστόσο, στα έγγραφα αυτά μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο κάποιος που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ έφεραν και αριθμό πρωτοκόλλου.

Ερώτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Δημήτρης Τσουκαλάς σημειώνοντας ότι ειδικά για το Λιμενικό δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη δημοσιότητα ανάλογο κρούσμα, καθώς το Μάρτιο του 2010, άνδρες των ΟΥΚ παρέλασαν φωνάζοντας ρατσιστικά και υπερεθνικιστικά-σωβινιστικά συνθήματα.

«Δεν αποδείχθηκε κάτι, στο αρχείο η υπόθεση», απαντά το υπουργείο Ναυτιλίας

Μετά την επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο, το υπουργείο Ναυτιλίας με νέα ανακοίνωσή του έσπευσε να διευκρινίσει ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο διότι δεν αποδείχθηκε ότι τα έγγραφα αυτά αποτελούν οπίσθια όψη των αφισών «και κατ' επέκταση δεν αποτελούν τεκμήριο παραβατικότητας των στελεχών του Λιμενικού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που έγινε, αναφέρεται ότι «τα συγκεκριμένα έγγραφα στα οποία φέρεται ότι έχουν τυπωθεί, δεν υφίστανται τόσο στην ουσιαστική, όσο και στην τυπική τους μορφή, ενώ, παράλληλα δεν ανευρέθηκε ουδεμία από τις εν λόγω αφίσες».

Σημειώνεται τέλος, ότι τα έγγραφα είχαν απομακρυνθεί από το αρχείο της Υπηρεσίας και είχαν αποτελέσει Αρχείο για το οποίο είχε εγκριθεί η καταστροφή του από το Γενικό Αρχείο του Κράτους».

Όσον αφορά τις καταγγελίες για φερόμενη διασύνδεση στελεχών Λ.Σ. με τη Χρυσή Αυγή, το υπουργείο δηλώνει ότι κατόπιν έρευνας που διεξήγε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν προέκυψαν στοιχεία που να καθιστούν βάσιμες τις καταγγελίες αυτές.

Είχε προηγηθεί την Κυριακή εντολή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση δημοσιογραφικών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν.

«Ντου» σε τρία αστυνομικά τμήματα

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων στα αστυνομικά τμήματα Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων, μετά τις καταγγελίες του προέδρου της μουσουλμανικής κοινότητας ότι μέλη της έχουν δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις.

Σκοπός των ερευνών είναι να αναζητηθούν στοιχεία για το πόσοι και ποιοι αστυνομικοί χειρίστηκαν αυτά τα περιστατικά, αλλά και ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στα αστυνομικά τμήματα Νίκαιας και Καμινιών δεν εντοπίστηκε κάτι, ωστόσο στο τμήμα του Ρέντη υπάρχουν στοιχεία ότι αστυνομικοί άφηναν Πακιστανούς να πουλάνε λαθραία τσιγάρα, έχοντας κάνει τη συμφωνία ότι θα παίρνουν τα μισά από τις εισπράξεις.

Οι έφοδοι του Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλα τμήματα τις επόμενες ημέρες.

Ερευνες για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ.

Ηδη από τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έστειλε ακόμη ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής στη Χρυσή Αυγή, ξηλώνοντας δύο στρατηγούς στο πεδίο ευθύνης των οποίων βρισκόταν το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας όπου, όπως όλα δείχνουν, οι άνδρες του οποίου δεν ενήργησαν όπως έπρεπε όταν σε μικρή απόσταση από το τμήμα και έξω από το τοπικό γραφείο της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν οπαδοί του κόμματος με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί όπλων.

Παράλληλα, για το συγκεκριμένο περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα τέσσερις αξιωματούχοι του εν λόγω τμήματος και παράλληλα ανατέθηκε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων και μετακινήθηκαν σε άλλα τμήματα οκτώ ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ.

 iefimerida.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο