Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Άσκηση «Παρμενίων»-7 χρόνια μετά, με επιθετικό προσανατολισμό

Χωρίς να προσμετράται οποιοδήποτε οικονομικό κόστος και για λόγους τόνωσης του εθνικού φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων, της στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και του ελληνικού λαού θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτώβρη μετά από 7 χρόνια αναβολών η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση, ο θρυλικός «Παρμενίων».
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεννόηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική άσκηση θα έχει αυτή τη φορά όχι αμυντικό αλλά «επιθετικό» προσανατολισμό. Δεν θα αφορά δηλαδή υποθετική ανακατάληψη εδάφους από τον εχθρό αλλά κατάληψη αλλότριων εδαφών σε εικονικές πολεμικές συνθήκες. Θα διεξαχθεί μάλιστα σε όλο το μήκος του δυνητικού ελληνοτουρκικού μετώπου, στο ποτάμι του Έβρου. Στα σχέδια της άσκησης φέρεται να υπάρχουν(εκτός από ειδικά σενάρια κρίσεων και αντιμετώπισης οιωνδήποτε απειλών)και κατάληψη εδαφών, πέραν των ελληνικών συνόρων εάν χρειασθεί επέκταση του μετώπου.
Στην διακλαδική άσκηση αναμένεται να συμμετέχουν η ΕΥΠ, πιθανόν η αστυνομία και τα σώματα στρατού: Μηχανικό, Τεθωρακισμένα, αεροπορία, πεζικό, ειδικές δυνάμεις. Όλοι ετοιμοπόλεμοι και με υψηλό αίσθημα ευθύνης παρά τις δεινές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις οικογένειες του έφεδρου και μόνιμου στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.
Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν στην γιγαντιαία άσκηση «Παρμενίων» εφαρμοστούν σενάρια που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ τον Σεπτέμβριο του 2010 επί εποχής Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν ματαιώθηκε για μια ακόμα φορά. Στρατιωτική άσκηση ανάλογου βεληνεκούς έχει να γίνει στην επικράτεια από το 2007. Το 2010 μάλιστα είχαν σχεδιαστεί συνθήκες γενικής επιστράτευσης έφεδρων οπλιτών πέραν του τακτικού στρατού ώστε να διαπιστωθεί η σβελτάδα του κρατικού μηχανισμού σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο