Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Την αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» πραγματοποίησε για 11η χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Την αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» πραγματοποίησε για 11η χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 (της Αγίας Βαρβάρας) στην Μικρασιατική Εστία και ήταν εκεί,  όλοι όσοι αγαπούν και συμπαραστέκονται στο έργο της  Ένωσης .                                                                                                                                
Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σπύρος Κίτσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμάτης Χαλβατζής, Δημήτρης Κουτσοδήμος, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, η Προϊσταμένη ΕΦ.Α και Μικρασιάτισα  Αλεξάνδρα Χαραμή, η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θήβας και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγγελική Σαρρή, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών «Διρκαίος Κύκνος» Βάσω Αλμπάνη με το Δ.Σ. ο πρόεδρος του συλλόγου «Κοντίτο» Νίκος Νικολάου με το Δ.Σ., μέλη της Χ.Ε.Ν., του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας, και μέλη της Δημοτικής χορωδίας.
 Σημαντική και η παρουσία του Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος  Δημήτρη Παντέλα που εκπροσωπούσε την  Ο.Π.Σ.Ε. και του Mikrasiatis.gr                                                                                                                        

Εκεί  ήταν τα μέλη μας, το τμήμα χορευτικού και η χορωδία μας, μέλη του θεατρικού εργαστηρίου αλλά και πολλοί  φίλοι που στηρίζουν το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι που βλέποντας τις δραστηριότητες της Ένωσης βρίσκονται  κοντά στο σύλλογο και τις δράσεις του. Αυτό το νέο αίμα των Μικρασιατών που ανταποκρίνονται, μας γεμίζει χαρά και ελπίδα, ότι κανένας κόπος και καμιά προσπάθεια μας δεν πάει χαμένη .                             Αυτό είναι που οδηγεί και τα μέλη του Δ.Σ  στην πραγματοποίηση ποιοτικών δράσεων που δίνουν την δυνατότητα τόσο στα μέλη όσο και σε συμπολίτες μας (περισσότερα από 300 άτομα συμμετέχουν στα τμήματα) να εκφράζονται μέσα από το θέατρο (θεατρικό εργαστήρι), το χορό (5 τμήματα για μαθητές νηπίου, Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου, και 2 ενηλίκων) το τραγούδι ( μεικτή παραδοσιακή χορωδία)  τη ζωγραφική (εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά )

Τα καζάνια μπήκαν από νωρίς το πρωί με την επιμέλεια από τις κυρίες Στάσα Τσολάκου, Γιαννούλα Αραπίκου, Ευσταθία Καραγιάννη, Μαρία Γελέκα  και στις 6:30 ο αχνιστός χυλός με τα «Βάρβαρα» και τις μυρωδιές από το ‘καβουρντισμένο’  σουσάμι και την κανέλα πλημμύρισαν τον Συνοικισμό. Μαζί με τα «Βάρβαρα» προσφέρθηκαν λουκουμάδες χαλβάς και άλλα παραδοσιακά μικρασιάτικα γλυκά και εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες της Ένωσης Αγνή Δεληκωσταντίνου , Βαγγελίτσα Σκυριανού-Στρατέλου , Χρυσάνθη Στρατέλου-Κανέτη , Μαρία Λεπενιώτη , Καίτη Ακρίβου , Μαρία Δαούτη , Ελένη Καραγιάννη , Φωτούλα Στρατέλου , Σοφία Σαντά, Μαριάννα Πλατιά, Μαρία Μαυρίδου, Ευαγγελία Παναγιωταρά, Ελένη Δεληκωνσταντίνου, Μαρία Μίχα, Μαρία Δελαβέκουρα-Βαλμά Μαρία Χλωρού (Bitter Sweet) μαζί με αναψυκτικά, ποτό μαστίχα, αρμπαρόριζα, βύσσινο και τσίπουρο που προσφέρθηκε από την Ένωση. Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο χορός με τα μέλη του χορευτικού και της χορωδίας που κράτησε για αρκετές ώρες, με τις ευχές  για : «Μέλι και Γάλα στη στράτα μας και Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!  Και του χρόνου με υγεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο