Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Eκδήλωση για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας, από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας  και ο  Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου 2015 συνδιοργάνωσαν ,στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας , εκδήλωση για την  Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας.


Παρέστησαν ο  Σεβασμιωτάτος  Μητροπολίτης  Χαλκίδας , Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομος  , η εκπρόσωπος του Δημάρχου Χαλκιδέων και Πρόεδρος της ΔΟΠΑΧ κ. Κατερίνα Κυριάκου-Καλαμιώτη , η  πρ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ.  Έλενα. Βάκα, ο Δημοτικός και Επιμελητηριακός Σύμβουλος κ.Κώστας Μπαρούτας  , ο πρ. αντιδήμαρχος  Χαλκιδέων Δημήτρης  Σέρρας , εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Νομού και της Πόλης και πολλοί του  φίλοι Συλλόγου. 

  Ευχαριστούμε  όλους όσοι παραβρέθηκαν στην επετειακή εκδήλωση για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ  , η οποία είναι ημέρα ευαισθητοποίησης και μεγάλου  προβληματισμού  για όλους .
Οι εκλεκτές  ομιλήτριες ανεφέρθησαν: Σταυρούλα Σκιά – Νικολάκη για την ανάγκη δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  στο Νομό μας  και δημιουργίας δασικού χωριού για ΑμεΑ . 

 Η Αριστέα Κοντραφούρη  έδωσε μια άλλη διάσταση  στο θέμα βοήθεια των ΑμεΑ μέσω της                                                                                                                                                                     παιγνιοθεραπείας.


Τα παιδιά του Συλλόγου  άνοιξαν την εκδήλωση με μια χορογραφία των:ηθοποιών-εκπαιδευτριών Σοφίας Λιάκου και Αριστέας Κοντραφούρη βασισμένη στο τραγούδι «Διαφορετικοί». του οποίου τραγούδησαν και το Ρεφραίν . Επίσης αυτοσχεδίασαν ένα στιγμιότυπο από την προετοιμασία της νέας θεατρικής παράστασης «το νησί των σκλάβων» του  Μαριβό  και καταχειροκροτήθηκαν απ’ όλους.


Τις εντυπώσεις  έκλεψαν η εξαιρετική εμφάνιση της χορωδίας του μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας « Νίκος Σκαλκώτας» υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κουρμπέτη. Η 20μελής χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου  «Αστρολάβος» υπό την διεύθυνση της Αλεξάνδρας  Αραβίδου  και η χορωδία του Συλλόγου μας που συμμετείχε στο τραγούδι τους τέλους «Ο μικρός Πρίγκιπας» υπό την επιμέλεια της Άννας Ροδά.


Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επαινώντας θερμά  όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και επαίνεσε ιδιαίτερα τα παιδιά του Συλλόγου μας ,για το αποτέλεσμα  των προσπαθειών τους και ότι η διαφορετικότητα δεν εμποδίζει αλλά με συνδετικό κρίκο την αγάπη κτίζονται ανάμεσά μας γέφυρες και γκρεμίζονται τα φράγματα .


Ευχαριστούμε για ευγενή συμμετοχή τους τις πιανίστριες αντιστοίχως: Μαρίζα Κακαβελάκη και Κατερίνα Ζακυνθινού . καθώς και τις εθελόντριες  Σία Παπαγεωργίου , Μαρία Μοσχώνη και Βασιλική – Χριστίνα Μπερμπάντη.
Τα προλογιζόμενα κείμενα πριν από κάθε τραγούδι που ανέγνωσαν οι ηθοποιοί επιμελήθηκε η                            Μαρία Σπανοπούλου και την ευχαριστούμε .
Απαγγελίες ποιημάτων «στο παιδί μου» του ποιητή Μ. Αναγνωστάκη και «Για τα παιδιά» του Χαλίλ Γκιμπράν  απήγγειλαν μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο