Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ανένδοτη η Τρόικα στην πώληση κόκκινων καταναλωτικών – στεγαστικών δανείων σε distress funds

Του Κωστή Πλάντζου

Στο μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων Αθήνας - θεσμών αναδεικνύεται το θέμα των κόκκινων δανείων, με τον δεύτερο κύκλο των συζητήσεων του Γιώργου Σταθάκη και τους εκπρόσωπους των δανειστών να ολοκληρώνεται χωρίς δηλώσεις.

Παρότι την Τρίτη κυβερνητική πηγή έλεγε ότι εξαιρέθηκαν τα μικρά επιχειρηματικά "κόκκινα" δάνεια και αυτά των μικρομεσαίων από την μεταβίβαση σε χέρια τρίτων, πηγές των θεσμών ανέφεραν ότι οι δανειστές διαφωνούν με την ελληνική πρόταση.

Οι θεσμοί πιέζουν να μην υπάρχει διαχωρισμός αλλά να "μπουν" και καταναλωτικά - στεγαστικά, μαζί με τα μεγάλα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια, σε πορεία πώλησης - διαχείρισης προς τα distress fund.



Την Τετάρτη είχαμε ραντεβού και του κ. Τσακαλώτου με τους θεσμούς. «Κάναμε ανίχνευση προθέσεων» δήλωσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά τη βραδινή συνάντηση.

Και άλλο ραντεβού σήμερα το βράδυ για τα κόκκινα δάνεια, ενώ το πρωί θα υπάρξει συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με το κουαρτέτο για το Ταμείο Αποκράτησεων.

Την ίδια ώρα, κατά 51% δημόσιος θα είναι ο ΑΔΜΗΕ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν τόσο στο ποσοστό του δημοσίου όσο και στο ότι η αποζημίωση περίπου ενός δισ. ευρώ προς τη ΔΕΗ δεν θα δοθεί άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Νωρίτερα, ικανοποιημένοι αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, μετά από τη συνάντηση τους με τον αρμόδιο υπουργο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, όπου και συζητήθηκε ο νέος νόμος του ΕΣΠΑ.


newmoney

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο