Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι σκηνή με το ρωσικό πολεμικό πλοίο να περνά τον Βόσπορο και την ίδια ώρα ένας Ρώσος να σημαδεύει τους Τούρκους με ένα ρουκετοβόλο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, επαναλήφτηκε αυτή την φορά με ένα «εμπορικό» ρωσικό πλοίο, σπάζοντας να νεύρα των Τούρκων που έκπληκτοι παρακολουθούσαν και φωτογράφιζαν για άλλη μια φορά την σκηνή.

Όπως αναφέρεται το πρωί της Τετάρτης, 9/12, και ώρα 9,30 πμ, το ρωσικό πλοίο με την ονομασία Vologda-50 περνούσε τον Βόσπορο με κατεύθυνση αυτή την φορά την Μαύρη Θάλασσα. Στην άκρη του πλοίου οι Τούρκοι έβλεπαν αυτή την φορά ένα πυροβόλο έτοιμο να τους στοχεύσει προκαλώντας ξανά ταραχή στα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής που ακολουθούσαν το ρωσικό πλοίο.


Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, το ρωσικό πλοίο είχε μεταφέρει πολεμοφόδια στον ρωσικό πολεμικό στόλο στην Μεσόγειο και τώρα γύριζε πίσω στην βάση του στην Μαύρη Θάλασσα.

Οι Ρώσοι φαίνεται πως αρέσκονται να παίζουν με τα νεύρα των Τούρκων, που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν ξέρουν από… πού θα τους την έρθει και από που να προφυλαχτούν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο